Pakken Saenden en RCZ het kampioenschap? 

Beide clubs hebben het behalen van de titel inde 3e en 4e klasse in eigen hand. SVA en Sporting Krommenie strijden nog om een plek in de nacompetitie, terwijl RCZ (zat) en Westzaan (zat) strijden om degradatie te voorkomen.

De belangrijkste wedstrijden dit Pinksterweekend zijn: 

4 klasse B zaterdag
RCZ (zat) of Westzaan (zat) zal dit seizoen degraderen naar de nieuw te vormen 5e klasse. Westzaan (zat) gaat op bezoek bij nummer 2 SDOB en RCZ (zat) speelt thuis tegen het al gedegradeerde Jisp. De Westzaners hebben een voorsprong van 1 punt, maar wel een veel minder doelsaldo. 

Klik hier voor het volledige programma voor het komende Pinksterweekend

3e divisie zondag
Maar liefst 4 clubs komen in de laatste speelronde nog aanmerking voor het kampioenschap. OFC, dat op doelsaldo 2estaat, moet maandag in ieder geval thuis winnen van nummer 9 Quick en hopen op een misstap van Hercules, dat tegen nummer 4 ADO’20 speelt.

3e klasse B zondag
Saenden heeft maandag thuis aan één punt genoeg tegen WSV’30 om kampioen te worden. Hercules Zaandam dat 3 punten minder heeft, maar wel een beter doelsaldo, moet in ieder geval winnen bij Vrone om de druk er nog enigszins op te houden. SVA (thuis tegen Meervogels’31) en Sp.Krommenie (uit bij Bergen) moeten winnen om kans te maken op een plek in de nacompetitie, maar zijn daarbij wel afhankelijk van de resultaten van de concurrenten

 4e klasse D zondag
Koploper RCZ heeft, met het ingaan van de laatste speelronde, 1 punt voorsprong op nummer 2 BSM en speelt de uitwedstrijd tegen Rood Wit Zaanstad, dat vorige week al een plek in de nacompetitie behaalde. 

Op de foto boven zie je Saenden, een paar weken terug tegen De Rijp.

Een Orkaan/Voetbalvaria-productie.

Deel dit artikel:

2 reacties

 • Louis Dirksen

  Nu, Merel, indachtig jouw belofte vorige week: Waar blijft OFC?

  Kunnen nota bene kampioen worden in de derde divisie. Thuis nog wel in de Twiskepolder……

  • De Orkaan

   “OFC, dat op doelsaldo 2e staat, moet maandag in ieder geval thuis winnen van nummer 9 Quick en hopen op een misstap van Hercules, dat tegen nummer 4 ADO’20 speelt.”
   De geel/zwarten worden apart vermeld op speciaal verzoek.
   De grenzen die voetbalvaria op haar site hanteert zijn echter anders dan die van De Orkaan. Voor ons valt Oostzaan onder de Zaanstreek, in de voetbalwereld schijnt dat weer anders te liggen… Maar we zullen binnenkort weer eens een balletje opgooien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *