Beide clubs hebben het behalen van de titel inde 3e en 4e klasse in eigen hand. SVA en Sporting Krommenie strijden nog om een plek in de nacompetitie, terwijl RCZ (zat) en Westzaan (zat) strijden om degradatie te voorkomen.

De belangrijkste wedstrijden dit Pinksterweekend zijn: 

4 klasse B zaterdag
RCZ (zat) of Westzaan (zat) zal dit seizoen degraderen naar de nieuw te vormen 5e klasse. Westzaan (zat) gaat op bezoek bij nummer 2 SDOB en RCZ (zat) speelt thuis tegen het al gedegradeerde Jisp. De Westzaners hebben een voorsprong van 1 punt, maar wel een veel minder doelsaldo. 

Klik hier voor het volledige programma voor het komende Pinksterweekend

3e divisie zondag
Maar liefst 4 clubs komen in de laatste speelronde nog aanmerking voor het kampioenschap. OFC, dat op doelsaldo 2estaat, moet maandag in ieder geval thuis winnen van nummer 9 Quick en hopen op een misstap van Hercules, dat tegen nummer 4 ADO’20 speelt.

3e klasse B zondag
Saenden heeft maandag thuis aan één punt genoeg tegen WSV’30 om kampioen te worden. Hercules Zaandam dat 3 punten minder heeft, maar wel een beter doelsaldo, moet in ieder geval winnen bij Vrone om de druk er nog enigszins op te houden. SVA (thuis tegen Meervogels’31) en Sp.Krommenie (uit bij Bergen) moeten winnen om kans te maken op een plek in de nacompetitie, maar zijn daarbij wel afhankelijk van de resultaten van de concurrenten

 4e klasse D zondag
Koploper RCZ heeft, met het ingaan van de laatste speelronde, 1 punt voorsprong op nummer 2 BSM en speelt de uitwedstrijd tegen Rood Wit Zaanstad, dat vorige week al een plek in de nacompetitie behaalde. 

Op de foto boven zie je Saenden, een paar weken terug tegen De Rijp.

Een Orkaan/Voetbalvaria-productie.