Palenpest aan de Hogendijk (paaltjessoap #15)

De soap rond de omvallende, verdwijnende, kapotte, verschuivende en geknakte paaltjes aan de Hogendijk in Zaandam begint epische vormen aan te nemen. Vandaag deel 15 (en het einde is nog niet in zicht).

Het paaltjes knakken aan de Hogendijk blijkt besmettelijk. Ook het eenrichtingsbord heeft zich er bij neergelegd.

Dat er veel sneuvelt in deze tijden komt onder meer door de afsluiting van de brug bij de Czarinastraat. Nogal wat automobilisten zien dat niet (of denken dat ze er toch wel door kunnen) en rijden de Hogendijk op. Daar worden ze gestuit door de paaltjes. Bij het keren (of doorrijden) sneuvelen paaltjes en verkeersborden.

Het eenrichtingsverkeersbord bij de Lage Horn heeft een van die keerpogingen niet overleefd. In paaltjes-soap #14 konden we melden dat de paaltjes kapot waren gereden. De gemeente heeft wel de straat maar niet de paaltjes zelf hersteld. (foto’s Eelco Aartsen)

21 augustus: straat hersteld, paaltjes niet
Dit was de situatie op 18 augustus (foto Marloes Vos)
Op 17 augustus was het bord al geraakt en stond er een beetje wankel bij (foto Eelco Aartsen)
Deel dit artikel:

3 reacties

  • Simon Mes

    Ik heb recht op leven, dus een paaltje ook!

  • Het verkeersbord is geraakt door dezelfde kneus die over de palen heen gereden is 🙄

  • Marcel van Kampenhout

    Één theorie heb ik hier nog niet gezien: Zouden de drie palen vanwege de bouwwerkzaamheden naast hen, het vele daar vastlopende verkeer en de langdurige hitte van de afgelopen weken niet gewoon moe geweest zijn en daarom zijn gaan liggen?
    Op deze pagina’s heb ik al zoveel onbewezen, lukrake beweringen langs zien komen, dat ik meen, er nu zelf eentje te mogen opperen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *