Pand drugslab Zuiderhout (Zaandam) 6 maanden dicht

Het pand aan de Gerrit Kiststraat (bedrijventerrein Zuiderhout, bij Hempont) in Zaandam waar op vrijdag 28 oktober na een brand een drugslab werd aangetroffen is door Zaanstad voor een half jaar gesloten.

In het pand werd ook een dode gevonden. De recherche doet onderzoek naar de identiteit van het slachtoffer en de omstandigheden van overlijden.

Het pand aan de Gerrit Kiststraat 9 in Zaandam is per direct gesloten voor de duur van zes maanden. De burgemeester heeft dit besluit genomen op basis van artikel 13b van de Opiumwet. Zaanstad laat het volgende via een persbericht weten:

Gezien de ligging van het pand in een redelijk druk winkelgebied en met veel bedrijvigheid was een zeer groot risico ontstaan voor omliggende bedrijven. Om een einde te maken aan de verstoring van de openbare orde, zorgen voor een veilige omgeving en eventuele loop naar het pand te doorbreken heeft de burgemeester besloten om het pand voor de duur van 6 maanden te sluiten.

Boven de foto die de gemeente openbaar maakte, onder de foto’s die we eerder op De Orkaan lieten zien.

Door: Merel Kan, foto’s van Floor de Gier

Deel dit artikel:

5 reacties

 • Rob Hartland

  Het is waarschijnlijk een huurder die het lab heeft.
  Is een verhuurder ook aansprakelijk?

  • Louis Dirksen

   Als je als eigenaar je opstal verhuurt of gewoon in gebruik geeft aan je neefje omdat hij eventjes geen woonruimte heeft en het knaapje begint een wietkwekerij of een drugslab omdat hij toevallig chemie studeert ben je echt de sjaak als het gaat om zaken als hypotheek, energie, verzekering en justitie. Om over je goede naam maar te zwijgen….

   Kortom, leeg laten staan is gewoon het meest veilig…

  • Cees Viergever

   nee verhuurder is niet aansprakelijk maar het pand word afgesloten omwille van veiligheid en de huurder heeft een lopend contract en moet de huur gewoon blijven betalen

   • Louis Dirksen

    Maar hij hangt wel voor eventueel clandestien stroom aftappen en helaas, een aantekening bij het bank- en verzekiringswezen. Kom je wel achter als je in de toekomst iets qua bankzaken en/of hypotheek wilt doen.
    Kortom, zo makkelijk is het helaas niet. Drugs are bad (Southpark)) maar helaas meer voor de indirect betrokkenen dan de gebruikers…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *