Pareltje noemden wij hem liefkozend, bij Dierenzorg werd hij Hoendini genoemd omdat hij telkens zijn achtervolgers te slim af was en wist te ontsnappen.

Maar aan alles komt een eind, ook aan de vrijheid van Hoendini. Met twee man sterk werd hij overmeesterd van van wachtruimte 4 naar een hok bij Dierenzorg overgebracht.

Dit schreef Dierenzorg op haar Facebook-pagina (ook de bron voor de foto):

“De parelhoender die al anderhalf jaar het centrum van Zaandam onveilig maakte, ook wel bekend als ‘Hoendini’, is eindelijk gevangen. Hij zat gistermiddag in een wachthuisje op perron 4 van het station. Twee man sterk moesten ze hem vasthouden, hij gaf zijn vrijheid niet zomaar op! We hebben inmiddels een plek gevonden waar hij verder kan leven zonder het verkeer in de war te schoppen in Zaandam!”

Hoendini was ontsnapt uit een achtertuin aan de Hogendijk en leefde in de buurt van de Deen en station Zaandam, waar af en toe een trein moest worden stilgelegd en de rails werden overgestoken.

Als Hoendini een ontsnappingspoging onderneemt, het Dierenbevrijdingfront ingrijpt, of er een actie Free Hoeni wordt georganiseerd, laten we het u weten. Nu hebben we alleen nog maar de herinneringen.