Parelhoen ‘Hoendini’ gevangen en gekooid

Pareltje noemden wij hem liefkozend, bij Dierenzorg werd hij Hoendini genoemd omdat hij telkens zijn achtervolgers te slim af was en wist te ontsnappen.

Maar aan alles komt een eind, ook aan de vrijheid van Hoendini. Met twee man sterk werd hij overmeesterd van van wachtruimte 4 naar een hok bij Dierenzorg overgebracht.

Dit schreef Dierenzorg op haar Facebook-pagina (ook de bron voor de foto):

“De parelhoender die al anderhalf jaar het centrum van Zaandam onveilig maakte, ook wel bekend als ‘Hoendini’, is eindelijk gevangen. Hij zat gistermiddag in een wachthuisje op perron 4 van het station. Twee man sterk moesten ze hem vasthouden, hij gaf zijn vrijheid niet zomaar op! We hebben inmiddels een plek gevonden waar hij verder kan leven zonder het verkeer in de war te schoppen in Zaandam!”

Hoendini was ontsnapt uit een achtertuin aan de Hogendijk en leefde in de buurt van de Deen en station Zaandam, waar af en toe een trein moest worden stilgelegd en de rails werden overgestoken.

Als Hoendini een ontsnappingspoging onderneemt, het Dierenbevrijdingfront ingrijpt, of er een actie Free Hoeni wordt georganiseerd, laten we het u weten. Nu hebben we alleen nog maar de herinneringen.

Deel dit artikel:

7 reacties

 • Jelle Faber

  Geweldig hij was ook bij de GGD op het terrein altijd aanwezig ik ben blij dat hij nu een nieuw onderkomen heeft ik zou het zielig vinden als hij dood gereden wordt

 • p.hoogkamer

  Hoendini verdient een standbeeld. ter herinnering 🙂

 • H Philip

  Onze kleinkinderen en wij zullen hem missen als we bij de Deen boodschappen gaan doen. Hij stond vaak midden op de weg eigenwijs te wezen. Wij wensen hem nog een lang en goed leven.

 • bas sommeijer

  Ik vind dat er een park voor moet komen. Het parelhoen Hoendini park. Er wordt toch een tijdelijk parkje gemaakt achter het station? Prima naam ervoor!
  Naambordje erbij met uitleg, helemaal klaar.

 • Lize Leguit

  Waarom gaat deze parelhoen niet terug naar de eigenaar?

 • Karin Singeling

  Hoorde gisteren op NH Radio dat zijn vleugels worden geknipt, zodat hij niet meer kan wegvliegen… moest wel even slikken… Zat hier vaak in de buurt bij de DEEN achter het station. Heeft zelfs nog eens in een boom achter mijn tuin op de Blokschaaf gezeten.

Reageren? Ja, graag! Houd je aan onze regels

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *