Parkeervakbelijning ontbreekt op ‘oude gasfabriekterrein’, Wormerveer

De parkeerplaats op het ‘oude gasfabriekterrein’ ligt tussen de Zaanweg en de Wandelweg in Wormerveer. Al lange tijd ontbreekt de parkeervakbelijning op deze parkeerplaats. Dat zorgt met enige regelmaat voor bijzondere geparkeerde auto’s, smalle doorgangen en gevaarlijke situaties. Donderdagochtend werd er opnieuw een auto weggesleept, nadat er drie rijen dik werd geparkeerd.

De eigenaresse van één van de auto’s die in de middelste rij stond, was volledig ingesloten en kon niet meer met haar auto vertrekken. Handhaving kwam ter plaatse en heeft geprobeerd de eigenaar van de Volkswagen Golf te bereiken. Helaas kon er geen contact worden gemaakt en werd de auto weggesleept door bergingsbedrijf Hoogwout. Dit is al de zoveelste keer dat bestuurders niet (goed) opletten waar zij hun auto parkeren en dat er vervolgens auto’s worden weggesleept.

In juli 2022 hebben buurtbewoners al melding van deze situatie gedaan bij gemeente Zaanstad. De gemeente gaf als reactie dat zij het ‘op dat moment’ niet nodig vond om de belijning opnieuw aan te brengen. In september 2022 leek er verandering in dit standpunt te komen. De eigenaren van weggesleepte auto’s hadden bezwaar ingediend en werden met behulp van situatiefoto’s in het gelijk gesteld door een jurist van handhaving. De wegsleepkosten van € 275 werden vergoed. De jurist heeft daarbij aangegeven dat de belijning op het parkeerterrein moest worden hersteld om in de toekomst dergelijke situaties te voorkomen.

Inmiddels zijn we ruim een half jaar verder en heeft gemeente Zaanstad niets aan de situatie gedaan. Het ziet er naar uit dat de bouwplannen op het terrein nog wel even gaan duren. Hopelijk volgt er nu wel actie en wordt het parkeren buiten de ‘niet zichtbare vakken’ verleden tijd.

Drie rijen dik geparkeerd.
Handhaving komt ter plaatse na melding.
Bergingsbedrijf Hoogwout laadt de Volkswagen Golf op

Foto’s: Michel Schermer

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *