Parkeren met hindernissen in Wormerveer – Update

Achter het nieuwe appartementencomplex Mercurius (Dubbele Buurt) in Wormerveer is het een hele opgave om te parkeren of je e-auto op te laden.

(Tenzij je natuurlijk over een biggenrug kan springen met je auto.)

Zowel de laadplek als vier ‘normale’ parkeerplekken aan de Fröbelstraat zijn onbereikbaar door de betonnen hindernissen. Tussen de betonblokken is eentje wel toegankelijk, maar daar staat dan weer een paaltje voor.

We hebben bij Zaanstad geïnformeerd naar de reden van deze ‘parkeer-oplossing’.


UPDATE: via diverse omwonenden en bewoners van het Mercurius-complex (zie ook de reacties) horen we dat de plekken waar de ‘biggetjes’ staan eigendom zijn van de projectontwikkelaar die ze te koop aanbiedt voor ‘forse’ prijzen, het zou om zo’n €15.000 per plek gaan. Ze staan al een jaar te koop. Bewoners stellen dat de projectontwikkelaar op deze manier parkeerschaarste creëert in de hoop dat mensen wanhopig genoeg worden om dit bedrag alsnog neer te leggen.

Bewoners denken dat de VVE van Mercurius een rol kan spelen en de ‘biggen’ kan laten verwijderen omdat het in strijd met het huishoudelijk reglement van de VVE zou zijn.

De gemeente is slechts in zoverre partij dat zij het moeten toestaan binnen het bestemmingsplan en de afspraken met de ontwikkelaar.

Laadpaal onbereikbaar.

Door Piet Bakker/ foto’s: Diederik Eijer.

Deel dit artikel:

8 reacties

 • Fred van Leer

  Dit is privéterrein dus gemeente zaanstad heeft hier geen inspraak over. Betreft parkeerplaatsen waarvan een projectontwikkelaar eigenaar is.

 • Loes Pieper

  Ik hoorde dat de projectontwikkelaar deze plaatsen nog wil verkopen en zolang er geen kopers zijn mag ‘lekker’ niemand er parkeren. Superasociaal vind ik.

 • Pieter Heine

  in centrum Krommenie is er ook een verhuurder die 100 euro vraagt voor een parkeerplek achter het appartementencomplex van zijn eigen huurders. Asociaal en geeft onnodig parkeerdruk op de omgeving. zelfde situatie, maar je doet er weinig aan. het parkeerterrein is nagenoeg leeg.
  bijzonder dat het kan en mag, en dat terwijl er huurders zijn.

 • Loes Pieper

  Het VVE beheer van de Mercurius vult zijn zakken en doet geen f@#!!
  Het behartigt alleen zijn eigen portemonnaie….

 • Karin Singeling

  Ik zou als bewoner samen met medebewoners investeren in nachtje graafmachine en stratenmaker huren. Betonnen biggetjes verwijderen, straatje leggen, klaar.

 • Cees Viergever

  Mensen die hun eigendom afschermen en worden uitgemaakt voor asocialen en oproepen tot crimineel gedrag wordt geaccepteerd op deze website maar normale reacties verwijderd, erg vreemd is dat ,wat zijn dat voor huisregels van deze website

 • Dirk Marinus

  Men maakt zich steeds meer druk om een parkeerplek dan om een woonplek……..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *