Vanmorgen meldden we dat Pascal Zuid haar deuren sloot nadat er ernstige bedreigingen aan het adres van leerlingen en docenten binnenkwamen:

“Hallo alle, dinsdag, 4 april 10.30 zal de hele school naar de kanker gaan, mensen die op de grond liggen met bloed op hun. vooral jullie docenten haha. wordt de ergste dag van je leven let op. groet, je beste vriend.”

De politie werd daarop ingeschakeld en zij doen onderzoek naar de herkomst van de bedreigingen.

Ook de naastgelegen basisschool de Paus Joannes en praktijkschool De Faam besloten het zekere voor het onzekere te nemen en dicht te gaan.

De scholen gaven aan morgen gewoon weer open te gaan, omdat dit het politieadvies was.

Nadat vanmiddag een tweede dreigmail binnenkwam waarin de politie werd uitgemaakt voor ‘kankersukkels’ die het ’toch niet gaat lukken’, plaatste Politie Basisteam Zaanstreek een bericht op haar Facebookpagina waarin stond dat de scholen gesloten zouden blijven. Dit bericht werd na vragen van De Orkaan weer verwijderd. Het bericht bleek gebaseerd op ‘eerdere actualiteit’.

Via sociale media laten meerdere ouders weten hun kinderen morgen thuis te houden. Gernanda Schutte voorzitter van het college van bestuur van Agora (waar de Paus Joannes onder valt) meldt dat veiligheid boven alles gaat:

‘Voor nu volgen we het advies van de politie om gewoon open te gaan. Er zal ruimte zijn voor leerlingen en ouders voor een gesprek. Als er geadviseerd wordt om de school te sluiten zijn we daar niet terughoudend in.’

Gernanda Schutte is morgen zelf aanwezig om eventuele vragen te beantwoorden.

Lees hier wat er gebeurde.