Op CBS Kleurenpracht, worden de Nationale Voorleesdagen flink gevierd. Iedere dag komt er iemand uit de Zaanstreek, met een interessant beroep, voorlezen. 

Zo is in groep 8 voorgelezen door Tweede Kamerlid en oud-wethouder van Zaanstad Songül Mutluer. Groep 5/6 is voorgelezen door Naïma Toutouh van het Sociaal Wijkteam/Kinderwerk en de groepen 1/2 door Gernanda Schutte, bestuurder van Stichting Agora. 

Orkaan-redacteur Merel Kan had ook de eer te mogen voorlezen. En wel uit ‘Lijn 45’, een eigenhandig geschreven boek over de Tweede Wereldoorlog. De leerlingen wisten verrassend veel over wat er in die tijd gebeurd is. Dat is vooral bijzonder omdat het onderwerp nog niet behandeld is in de klas van meester Bas. Verder vertelden ze interessante nieuwtjes die zo in De Orkaan hadden kunnen staan! 

Vragen?

Door (Voor)lezen komen de kinderen in andere werelden, zij kunnen lekker wegdromen bij een mooi verhaal en zich identificeren met een hoofdpersoon. Mooie bijkomstigheid is dat het een positief effect heeft op hun wereldkennis en woordenschat.

Dus reden genoeg om veel aandacht te besteden aan mooie verhalen en boeiende boeken.

Grote dank aan Marjan van Baekel Kan en de leerlingen van de Kleurenpracht. PS de cake was verrukkelijk! Op de foto boven staat Songül Mutluer