Patrick Zoomermeijer uit SP-bestuur: “diep teleurgesteld”

Op het SP-congres dat zaterdag in Hilversum werd gehouden, werd voor het eerst het partijbestuur via het one-man-one-vote systeem gekozen. Slachtoffer was de fractievoorzitter van de SP in Zaanstad: Patrick Zoomermeijer.

Volgens de NRC die verslag deed van het congres, werd Zoomermeijer tijdens de lunchpauze van het congres door diverse SP’ers moed ingesproken: “Ze zeggen: Jouw geluid zal worden gemist.”

Zoomermeijer had zich in de verkiezingsfolder uitgesproken voor “ideologische verdieping”. Ten aanzien van migratie hoort Zoomermeijer aldus NRC:

“bij de SP’ers die vooral ruimhartige en humane opvang van vluchtelingen belangrijk vinden. In de partij heet die opvatting nu ‘de lijn-Gesthuizen’, vernoemd naar oud-Tweede Kamerlid Sharon Gesthuizen die voor de SP jarenlang het woord voerde over migratie. In de partijtop lijkt nu de cultureel-conservatieve ‘lijn’ te winnen – met het verhaal dat niet iedereen zomaar kan komen en dat migratiedeals met landen ‘in de regio’, om vluchtelingen daar op te vangen, zo slecht nog niet zo zijn.”

De Zaanse fractievoorzitter zit kennelijk niet meer op de nieuwe partijlijn, Zoomermeijer in NRC:

“De Turkijedeal is een smerige deal. Punt. En als vluchtelingen eenmaal zijn erkend, vind ik dat we goed voor hen moeten zorgen.”

Hij vindt volgens NRC de SP zelf ook “een beetje te wit. We moeten de witte cirkel zien te doorbreken.”

Van de 37.000 SP-leden hebben er 2.500 gestemd.

Foto boven van de SP-website (Nynke Vissia)

Deel dit artikel:

4 reacties

 • Brabozaankanter

  Zoomermeijer heeft idd helemaal gelijk, zeker wat de “turkijedeal”betreft en ook met het feit dat de SP nogal “wit” is
  Veel te weinig diversiteit daar bij de boze blanke mannen van “linkse”signatuur.
  Het begint meer een ambtenarenpartij te worden.met zeuren over verstoorde treinenloop als speerpunt.en instemmen met dubieuze participatiewet regelingen
  (we kijken wel hoe het loopt)…

  Briljante vonst ook om dat wegwerken van de betere sp ers allemaal net voor de GR verkiezingen te doen, gaat ze echt stemmen opleveren (not)

 • nico

  Ideologische verdieping? Er is veel hypocrisie in het opengrenzen debat. Zelden hoor je dat de prijs betaald wordt door vooral arme Nederlanders in de kwetsbare buurten. Die moeten solidair zijn, de rijken leveren niet of veel minder in.

  • Brabozaankanter

   Dat krijg je als je multinationals miljarden belastingvoordelen geeft en veel geld uitgeeft aan nog niet eens functionerend wapentuig.(jsf)
   Maar ja toen zaten alle klagers te slapen en betaalde de arme nederlanders daar kritiekloos aan mee.

   • joop tralala

    Wat te denken van een tekort in de pensioenkas voor EU-ambtenaren van 326,2 miljoen???? Daar mogen wij als belastingbetaler straks ook aan mee betalen. Maar ja alle voorstemmers voor de EU zal dat een zorg zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *