Vaste Orkaanlezers weten inmiddels dat we alleen bij hoge uitzondering persberichten knippen, plakken en plaatsen.

Zojuist kwam er zo’n bloemrijk pareltje binnen dat er voor ons geen eer aan te behalen is: bloemrijk, gezellig, sfeervol, altruïstisch, bescheiden, warm, trots, lekker mal, persoonlijk…. Hier past enkel respect.

Neem alleen deze zin:

Na een ontvangst met amuses en champagne betraden de gasten de zaal die sfeervol was ingericht met ronde tafels en op elke tafel een enorme kandelaar met brandende kaarsen.’

Om je vingers bij af te likken! Onze tip: ga ervoor zitten, lees en geniet!

 PERSBERICHT 1:1

Gala Rotaryclub De Zaan Zaandijk brengt € 155.000,- op voor Stichting Het Vergeten Kind!

Het tweede ‘Van Huis naar Thuis’ gala van Rotaryclub De Zaan Zaandijk heeft maar liefst € 155.000,- opgebracht voor Stichting Het Vergeten Kind. Een avond die werd bijgewoond door 235 gasten , overwegend Zaanse ondernemers. De aanwezigen werden getrakteerd op een culinair diner, een mooie line up aan artiesten, een loterij met aansprekende prijzen, een stille veiling en een sprankelende veiling bij opbod onder leiding van een professionele veilingmeester. Aan het eind van de avond kon dit magistrale bedrag worden gepresenteerd.

De avond werd gehouden in Het Hem in Zaandam op woensdagavond 12 februari 2020. Na een ontvangst met amuses en champagne betraden de gasten de zaal die sfeervol was ingericht met ronde tafels en op elke tafel een enorme kandelaar met brandende kaarsen. Na het openingswoord door galavoorzitter Olof Frankfort leidde presentatrice Francis Beukeveld, tevens verbonden als ambassadrice aan Het Vergeten Kind, de gasten door de avond.

Tussen de gerechten door werd de aandacht gevraagd voor Het Vergeten Kind zelf. Startend met een uitleg door Margot Ende, directeur van Stichting Het Vergeten Kind. Daarna was het Natasja Froger, ambassadrice aan Het Vergeten Kind, die de aandacht vroeg. Samen met Noortje en Annamara, twee Unforgettables, kinderen uit de doelgroep zelf, deden zij het werkelijke verhaal over Het Vergeten Kind. Verder konden de aanwezigen genieten van optredens van De meisjes van de Koffiekade, dansers van de Juvat Dance Acadamy, zanggroep 3:AM, Tim Knol, George Baker en Wolter Kroes.

De avond had een Zaans karakter: de locatie an sich, de aanwezigheid van Burgemeester Jan Hamming en wethouders Songuel Mutluer en Gerard Slegers, het gegeven dat alle artiesten een Zaanse achtergrond hebben en het feit dat een deel van de opbrengst van deze avond naar de Zaanse Vergeten Kinderen gaat. Deze zomer gaan deze Zaanse Vergeten Kinderen mee met de door Stichting Vergeten Kind georganiseerde reis naar De Efteling.

Hoogtepunt van de avond was de veiling die door veilingmeester Paulina Cramer op een elegante manier werd geleid. Met humor werden de gasten uitgedaagd om te bieden. Topkavels waren de golfreis naar St Andrews, de vakantieweek voor 10 kinderen in Hotel Heppie en de figurantenrol in Goede Tijden Slechte Tijden. Opmerkelijk en geheel passend in de sfeer van de avond was dat Wolter Kroes die optrad nadat de opbrengst bekend was gemaakt, de toezegging deed om het bedrag met € 4.000,- te verhogen waardoor het eindbedrag op € 155.000,-  kwam.

Galavoorzitter Olof Frankfort:

“Het was kort na het eerste gala dat we elkaar binnen de club aankeken. Gaan we het nog een keer doen, maar dan nog ietsje beter? Unaniem hebben we daar als jongste Rotaryclub uit de Zaanstreek ja op gezegd. Al snel kwam het idee, kijkend naar de gasten van de eerste editie, om het meer een Zaans karakter te geven.

 Met de nodige uitdagingen hebben we het evenement – mede dankzij professionele en vrijwillige ondersteuning – kunnen organiseren. We zijn dan ook bijzonder trots dat we de opbrengst van het eerste gala van € 139.000,-, dat ook voor Stichting Het Vergeten Kind was, hebben kunnen overtreffen. En ja, we zijn trots. Trots op onszelf qua organisatie maar bovenal op de partijen en de gasten die ons gala op een bijzondere manier hebben ondersteund.”

De foto boven is gemaakt door topfotograaf Bart Homburg.