Peter-Jan van Steenbergen per direct weg bij Zaansche Molen

Algemeen manager Peter-Jan van Steenbergen vertrekt per onmiddellijk bij Vereniging De Zaansche Molen, eigenaar van onder ander de molens op de Zaanse Schans en van het nieuwe molenmuseum.

Van Steenbergen heeft laten weten per direct op te stappen wegens “verschil van inzicht hoe de organisatie geleid moet worden.”

Aanvankelijk zou Van Steenbergen per 1 oktober stoppen maar hij besloot later te blijven tot 1 februari 2021. Tot maart 2018 was Van Steenbergen directeur van Stichting De Zaanse Schans.

Van Steenbergen stapt ook op bij Stichting Wind Molen Compagnie, een aan de vereniging gelieerde organisatie die verantwoordelijk is voor de exploitatie van de meeste molens.

De Zaansche Molen heeft het moeilijk vanwege de coronacrisis en het vrijwel opdrogen van de bezoekersstroom naar de Zaanse Schans. Ook is de Vereniging samen met Stichting Zaanse Schans en het Zaans Museum bezig met de ontwikkeling van een alternatief voor de Vermakelijkheidsbelasting die de Schans boven het hoofd hangt. Die belasting is al vier keer uitgesteld.

Deel dit artikel:

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *