Petitie: Busbrug “De Binding” open voor alle verkeer

Online is er een petitie gestart om busbrug De Binding tussen Westerwatering en Westerkoog volledig open te krijgen: Busbrug “De Binding” 24/7 open voor al het verkeer.

De petitie is een paar uur online en binnen 2 uur al ruim 300 keer ondertekend.

Volgens opsteller Stefan Grip (FaceBook, Twitter) is het niet van deze tijd is om de busbrug alleen tijdens de spitsuren open te stellen voor openbaar vervoer en fietsers.

Openstelling zou goed voor het milieu zijn omdat er nu erg veel omgereden moet worden.

 

Deel dit artikel:

25 reacties

 • Marijke Becker

  Dat zou geweldig zijn.

 • San

  Ik hoop echt dat de petitie gaat helpen. Ik heb, van horen zeggen, dat er 1 man in de gemeenteraad (die bij de busbrug woont) verantwoordelijk is voor die idioterie.

 • De vlag gaat uit, als de busbrug open gaat. Dus …. Zo snel mogelijk open

 • Dick Wools

  Ik ben voor een totale openstelling van deze verbinding uit milieuoverwegingen. Van spitsverkeer is al een aantal jaren geen sprake meer en nu de tweede Coentunnel er bij is rijdt geen “vreemde” meer door de wijk om af te snijden. Wat er wel gebeurt is dat iedereen die toevallig net aan de andere kant van de brug moet zijn een krappe 20 km moet omrijden en daardoor extra uitstoot veroorzaakt. Het is een milieuschandaal dat er zonder wetenschappelijk bewijs van sluipverkeer en file deze weg nog afgesloten wordt. Open die brug!

  • René

   Het is overigens maar een ruime 10km om. En een echt milieuschandaal is dat men in uw voorbeeld (net aan de andere kant van de brug) gewoon de auto pakt. Maar verder ben ik het wel eens met het mileuargument, maar pak alsjeblieft pas de auto als je van Westerwatering naar Rooswijk moet ofzo en niet als je een keer bij Deka ipv AH wilt shoppen of andersom. Maar of het nou sluipverkeer is of niet, er is nog veel te veel verkeer dat gevaarlijk rijdt op de rondweg in W’koog en krijg als fietser nog regelmatig zijspiegels tegen m’n elleboog, vooral bij die oversteekhavens rond die bochten die er flauwer uitzien dan ze zijn.

  • Beste Dick, ik ben van RTV NH en ik zou graag contact met u hebben over deze kwestie. ZOu u mij kunnen bellen op: 088-08301149

 • Dick Visser

  Busbrug is puur om op een makkelijke manier de bekeuringenpot van de gemeente te spekken. De reden waarom deze brug destijds afgegesloten was voor ‘normaal’verkeer bestaat allang niet meer. Maar als je net aan de andere kant van de brug moet zijn dan is dat toch sowieso geen probleem, dan pak je het fietsie toch?

 • X.Seijs

  De opmerking er rijdt geen vreemde door de wijk gaat er aan voorbij dat het wellicht komt door de sluiting in de spits. Of een openstelling rechtvaardig is valt of staat met de extra te verwachte drukte in de spits. Is die er niet of nauwelijks, kan hij open. Is die verwachte drukte er wel, dan niet. Hou dan rekening met de bewoners er naast (ben ik overigens niet). Maar in dat geval is er ook het alternatief om in de ochtendspits de brug alleen te sluiten richting het zuiden en ’s middags vice versa. Dat doen ze bijvoorbeeld ook in Limmen.

 • Marcel

  Je moet natuurlijk politiek correct commentaar leveren, maar nuchter beschouwd is het compleet van de zotte (da’s een makkelijke doordenker).

  Een schoolvoorbeeld van “Holland op z’n smalst”. Door dit soort gedrochten van regels frustreer je de goedwillende burger. Je schept verwarring en een heleboel mensen zijn druk met dit soort geneuzel.

  Als maatschappij gaan we hieraan ten gronde. Er zijn zoveel meer en belangrijkere zaken waar we ons mee bezig zouden moeten houden.

  Al en met al: gooi open die brug!

  • Hallo Marcel, ik ben van RTVNH en ik vind dat je prachtig commentaar levert over de kwestie. Zou ik contact met jou op mogen nemen voor een paar vragen. Ik wil namelijk graag een artikel wijden aan dit vraagstuk.

   Zou ik uw nummer mogen? U kunt mij ook bereiken op 06-13447149

 • Willem

  Helemaal voor, open die brug!!

 • D. Lamme

  Een open busbrug scheelt een hele boel geld en tijd.

 • Hallo petitie-tekenaars, ik wil graag iemand van jullie spreken over waarom de brug open zou moeten gaan voor alle verkeer. Bijvoorbeeld Dick Wools, aangezien u een voorstander bent van het plan!

  Zou iemand van jullie voorstanders mij willen bellen op nummer: 088-08301149

  Alvast bedankt!

  Door media aandacht is de kans dat mensen de petitie gaan tekenen overigens groter!

 • W. Meuldijk

  De busbrug had al jaren gewoon open moeten zijn. Nu geen uitstel meer. Open de brug!!

 • Paula Sanders

  Had jaren terug toch al moeten gebeuren, hij kan van mij OPEN !!!!!

 • l bankesen sneek.

  De brug moet gewoon open,

 • A. Durieux

  Open alsjeblieft. Wat een vreemde situatie, prachtige brug en verbinding tussen 2wijken die door de spoorlijn ook al geïsoleerd liggen. Wij moeten wekelijks met kinderen meerdere malen omrijden. Dat kost heel veel onnodige kilometers en veel extra en onnodige tijd. Milieu, hoe serieus menen tegenstanders dat?
  Open dus!!!!!

 • Rob

  Het wordt tijd dat deze 2 wijken permanent worden gekoppeld.
  Voor ons was de slechte bereikbaarheid in Zaanstad reden om te verhuizen. De spoorlijn en de Zaan hebben Zaanstad in drieën verdeeld. Door alle één richting verkeer blijf je onnodig rond rijden als je ergens naartoe moet.

 • dirk havik en josé veenman

  graag open. economisch. voorkomt sluipverkeer door een drukke dorpsstraat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *