Piramide ontdekt in tunnel Zaandijk Zaanse Schans! (kunstfilmpje)

Soms worden we beticht van ZZ: Zaans Zeiken.

Dan roepen we hard dat dat onterecht is, slaan rood uit in de hals, we stampvoeten briesend in het rond, pruilen wat, en gaan vervolgens met blij gemoed weer aan het werk.

Maar de hitte van de laatste tijd, maakt ons wel voorzichtiger met kritiek.

Stampvoeten is namelijk vrij arbeidsintensief en daar ga je van zweten. Vooral als het briesend is. Maar goed… gisteren bezochten we blij van zin, het gloednieuwe kunstwerk dat helemaal klaar zou zijn in het tunneltje van Station Zaandijk Zaanse Schans.

‘Het is niet af!’ dachten wij ter plekke hardop.
‘Het is wèl af!’ riepen de aanwezige werkmannen in koor (en hardop).

Wij dachten er het onze van, maar peilden veilig de mening van de voorbijgangers (er werd een Zaanse piramide herkend) en maakten een kunstproductie/arthouse minidocumentaire (vergeef ons de naamgeving, maar misschien levert het subsidie op):

Wij weten om eerlijk te zijn – en dan zij we heel even eerlijk – niet wie de kunstenaar is, wie dit betaalt, of het besteld is door ZNSTD óf ProRail, maar we hopen op een feestelijke opening. Inclusief verbindende burgemeester-met-keten die uitleg geeft over het beoogde effect en de subtiele (Geheime? Onzichtbare?) boodschap van dit kunstwerk.

Deel dit artikel:

4 reacties

 • Jan

  Die ‘kunstwerken’ zijn er al een tijdje hoor. Al eerder heeft De Orkaan daarover gemeld. Zie artikel “”Metamorfose Station Zaandijk Zaanse Schans”” van 11 maart 2017.

  • Merel Kan

   Hoi Jan, de ‘kunstwerken’ zitten er inderdaad al een tijdje. We meenden alleen dat ze nog afgemaakt moesten worden. Maar nee, ze zijn af.

 • Nicky075

  Om de kunstwerken in volle glorie te kunnen bewonderen moet het licht gedempt worden. Zo werd dit idee gepresenteerd in de theorie, de praktijk werd destijds even uit het oog verloren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *