Pistool gevonden in Zaandamse garage

Een garagebedrijf aan het Blooksven in Zaandam is vandaag gesloten op last van burgemeester Hamming nadat er een doorgeladen vuurwapen met bijbehorende munitie was gevonden.

Ook werden er twee busjes pepperspray aangetroffen. De politie heeft een 57-jarige man uit Zaandam aangehouden.

De vondst werd volgens het persbericht van de gemeente gedaan “tijdens een integrale controle door medewerkers van de gemeente Zaanstad, Politie, Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied (ODNZKG) en het Landelijk Informatie Centrum Voertuigcriminaliteit (LIV).” Burgemeester Hamming:

In een normaal bedrijf liggen geen wapens. Deze garage is een gevaar voor de openbare orde en is op last van mij daarom direct gesloten.”

Bij twee andere garagebedrijven werden tijdens de controle diverse milieuovertredingen geconstateerd. De Omgevingsdienst zal daartegen handhavend optreden

Aan het Blooksven zijn meerdere garagebedrijven gevestigd maar onderstaande foto van het Venhof lijkt erop te duiden dat het om Garage AutoGroot gaat.

 

Deel dit artikel:

2 reacties

 • ikkeook

  Burgemeester Hamming:

  In een normaal bedrijf liggen geen wapens. Deze garage is een gevaar voor de openbare orde en is op last van mij daarom direct gesloten.”

  Nog niet eens een jaar burgemeester en nu al het spoor kwijt??? De bezitter van het wapen is een gevaar!!!! en dat die sukkel in een garage rondloopt is een bijkomstigheid. Ruïneer die bezitter van het wapen, sluit die op, stuur hem terug naar zijn “eiland”, is dat nou zo moeilijk???

  • Bruce

   Het optreden tegen personen die iets illegaals doen is de taak van de politie, het sluiten van gebouwen waar vanwege illegale activiteiten gevaar van uit gaat (drugspand, clubgebouw criminele bende, etc.) is een taak van de burgemeester. Hij doet dus wat hij binnen zijn bevoegdheid mag doen en (gelukkig) niet meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *