Zaterdagavond – 18 november – hebben er vrijwel gelijktijdig twee berovingen plaatsgevonden waarbij een vuurwapen zou zijn gebruikt. Gisteren schreven we over een beroving aan het Marktplein in Wormerveer. Op de Witte Ring in Assendelft is omstreeks 21.30 uur een 19-jarige Assendelftse onder bedreiging van een vuurwapen beroofd.

Het slachtoffer liep op de Witte Ring toen zij onverwacht werd vastgepakt door twee jongens. Ze werd bedreigd met een vuurwapen en verschillende eigendommen werden haar afhandig gemaakt. De moeder van het slachtoffer laat in een reactie op Facebook weten dat haar dochter hierbij een pistool tegen haar hoofd heeft gehad. De jongens lieten haar vervolgens los en vluchtten weg. Eén van de jongens rende naar het Pentatlon en via daar de Dromos op. De andere jongen is in een andere, onbekende richting gerend.

Het signalement die door de politie wordt gedeeld is beperkt. Het zou gaan om twee jongens van ongeveer 16 tot 17 jaar oud. Zij zijn beiden ongeveer 1,75 meter lang en waren volledig in zwart gekleed.

De politie doet onderzoek naar de straatroof en komt graag in contact met getuigen die iets van het incident gezien hebben of met personen die op een andere manier van het incident afweten. Informatie of beelden kunnen gedeeld worden via telefoonnummer 0900 – 8844 of anoniem via 0800 – 7000. Ook kan het tipformulier worden gebruikt. Zaaknummer: 2023248735.

Lees ook: Beroving Marktplein Wormerveer: mogelijk schoten gelost

Bijdrage door Michel Schermer