Polder onder water… Bert Verhoeff en Daniëlle van der Erve

Twee ‘Import-Zaandammers’ Bert Verhoeff en Daniëlle van der Erve, exposeren komend weekend – 8 en 9 oktober – in Galerie Zaans Groen in de Zeemansstraat in Zaandam.

Bert Verhoeff laat o.a. foto’s zien van zijn serie Droompolder. Op een roadtrip door de polder fotografeerde hij in het schemerdonker met priemende koplampen “het mooiste landschap van de wereld”.

Verhoeff was fotojournalist voor de Volkskrant maar maakt de laatste jaren vooral langdurige projecten die meestal resulteren in een tentoonstelling en/of fotoboek. Samen met David Galjaard werkt hij momenteel aan een project over de Zaan waarover een boek verschijnt en in maart september 2023 (zie reacties) een tentoonstelling in het Zaans Museum. Meer foto’s van Bert zijn hier te zien.

Daniëlle is gefascineerd door water. Met name door het kijken er naar en van daaruit het vastleggen van de voor haar juiste abstracte afbeelding. Het spel van kleur, vorm en beweging creëert steeds weer een nieuwe transparante werkelijkheid wat blijft boeien. Het blijft een uitdaging om de voor haar juiste abstracte afbeelding te vinden. Elke eerste zondag van de maand deelt ze een waterfoto op De Orkaan.

Daniëlle van der Erve en Bert Verhoeff exposeren op zaterdag 8 en zondag 9 oktober van 13.00 – 17.00 (vrij entree), in Zaans Groen, Zeemansstraat 54 in Zaandam.

De Zaan – dukdalf & Sarema flat (Zaaneiland), foto: Daniëlle van der Erve
Vinkeveen, Waverveen, 11 december 2015, Polder Groot-Mijdrecht. Paarden staan en overnachten in een woonwagen aan de Botsholsedijk, ‘het mooiste landschap van Nederland’. Foto Bert Verhoeff
Deel dit artikel:

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *