Politie geeft parkeerplaatsen op… Update: we wachten af…

Voor het politiebureau aan de Nicolaasstraat in Zaandam zijn nog zes parkeerplekken voor de politie ondanks dat het bureau niet meer in gebruik is. Voor het Zaantheater zijn maar twee invalidenplekken.

Harrie van der Laan van de POV vroeg aan verkeerswethouder Gerard Slegers of dat niet anders kon. Het resulteerde in één van de kortste debatten in de raad van Zaanstad: “Ja, gaan we doen, twee politieplekken komen beschikbaar voor gehandicapten.”

Er moest alleen nog een een verkeersbesluit gemaakt worden en een bordje worden geschilderd.

De Orkaan fietste langs en gaat periodiek checken hoe snel (of langzaam) de Zaanse ambtelijke molens draaien in dit geval.


UPDATE: eind november 2018 is een verkeersbesluit genomen om de parkeersituatie aan te passen, daar kon 6 weken lang bezwaar tegen worden gemaakt. Die periode is dus half januari 2019 voorbij. Eind februari is er geen zichtbare verandering. Harrie van der Laan heeft vraag wethouder Slegers waarom ” na bijna drie maanden geen wijziging naar invalidenparkeerplaats heeft plaatsgevonden?” De motie die hij destijds introk wil hij 21 maart 2019 opnieuw indienen.


Boven de twee plekken vlakbij de ingang van het Zaantheater (waarvan wij denken dat ze omgezet worden naar invalidenplekken), onder de vier overblijvende plekken voor de politie (het bureau is voor het publiek gesloten maar af en toe zit daar toch kennelijk een agent iets te doen waarbij het natuurlijk handig is dat je voor de deur kan parkeren).

Deel dit artikel:

2 reacties

 • H. Brunt

  Waarom worden niet alle plekken voor mindervaliden gereserveerd, de enkele keer dat er een politieauto is kan deze gewoon op zo’n plek parkeren. Dit doet de politie wel vaker met als excuus “wij hebben ontheffing”.

  • Jaap

   Juist,blijven erdus nog 4 plekken over voor de politie die er niet meer is.
   Misschien dom van mij maar dat snap ik dus niet.
   Er zullen toch geen vier agenten in een dicht bureau zitten neem ik aan ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *