Politie rukt uit voor speelgoedwapens

Afgelopen zaterdagavond ontving de politie een melding van ‘personen met een vuurwapen’. 

Op het grasveld tussen Straat Davis en de Harpoenierstraat was op dat moment een Gel Blaster ‘gevecht’ aan de gang tussen kinderen. Een Gel Blaster is een speelgoedgeweer gevuld met gelballetjes. 

De politie was daarvan niet op de hoogte, nam de melding serieus, trok de zware vesten aan en toog met meerdere voertuigen naar het grasveld. Ook de politiehelikopter ‘Zulu’ hing boven het terrein (foto). De woordvoerder gaf aan dat deze misschien al in de lucht was en besloot te kijken of er assistentie verleend kon worden. 

Via Facebook (verwijderde post) schrijft een moeder dat haar 11-jarige zoon nogal onder de indruk was van de politieactie. Ze schreef dat er kinderen onder schot werden gehouden en tegen een muur werden gedrukt. Dit ontkent de woordvoerder: 

‘Er zijn geen wapens getrokken en dus ook geen wapens gericht. Toen bleek dat het om gel-blasters ging, vertrokken we weer.’

Op de website van de politie staat dit: “Een gelblaster wordt gezien als speelgoed, als het voldoet aan de Europese speelgoedrichtlijn. Het moet zijn bestemd om door kinderen jonger dan 14 jaar bij het spelen te worden gebruikt. Kinderen jonger dan 14 jaar mogen hier dus gewoon mee spelen op straat.”

Door Merel Kan, Bronnen: mails van betrokkenen, contact met politie, website Politie.nl. foto: De Orkaan.

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Kick van der Horst

    Gezien de recente incidenten met wapens de enige en juiste adequate reactie van de politie.
    Je kunt je geen enkel risico veroorloven.

    Wat voor ouders laten hun kinderen met dat soort speelgoed op straat, of überhaupt spelen?

    Je zal zo’ n balletje in je oog krijgen?!?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *