Politie zet vrienden op het verkeerde been

’12-JARIG JONGETJE DOODGEREDEN DOOR TREIN OP DE GUISWEG, ZAANDIJK’ … wordt gekopt boven het bericht op de beroemde Facebookpagina van onze mannen (m/v) in het blauw. 

Gelukkig worden de Facebookvrienden direct gerustgesteld. Het was helemaal niet waar. Het had zo kunnen zijn.

Wel, de aandacht is er. En de boodschap? Als een spoorboom naar beneden gaat, dan is het niet voor niets.

Hieronder lees je het volledige bericht:

12-JARIG JONGETJE DOODGEREDEN DOOR TREIN OP DE GUISWEG, ZAANDIJK

Het scheelde weinig of deze heftige kop was vanmiddag werkelijkheid geworden. Vanmiddag fietste een van onze collega’s van huis naar het politiebureau Zaandijk. Toen hij ter hoogte van de Guisweg voor de dichte spoorbomen stond te wachten, kwam er groepje jongeren vanaf de richting van Zaandam aan fietsen. Een van hen ging, spookrijdend, langs de spoorbomen en stak de kruising over. Het scheelde slechts enkele meters of hij had de voorbijrazende trein geraakt. Dit overigens onder luid gelach van alle heren.

Onze collega twijfelde geen moment en zette, overigens gekleed in strak wielrennersoutfit, de achtervolging in zodra de bomen omhoog waren en sprak de 12-jarige Zaandammer aan. Deze vroeg of hij een waarschuwing kon krijgen en verklaarde het rode licht niet gezien te hebben.

De jongeman heeft een bekeuring aangezegd gekregen. Daarbij zal onze collega een bezoek brengen aan de ouders om over het laconieke gedrag van hun zoon te praten.

De Nederlandse Spoorwegen zijn op de hoogte gebracht van onze actie. De machinist moet zich dood geschrokken* zijn.

*Wij hebben het vermoeden dat ook dit ietwat overdreven is.

Deel dit artikel:

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *