Het voetveer tussen Oostknollendam en Starnmeerpolder is voorlopig uit de vaart om te voorkomen dat de ketting van de pont vast komt te zitten aan het hek langs de kade.

Dit maakte de gemeente Wormerland op maandag 22 april via social media bekend. En dat was opmerkelijk. Het zelfbedieningspontje werd namelijk om deze reden al op 8 juli 2023 uit de vaart gehaald. Alkmaarder- en Uitgeestermeer recreatiegebied liet destijds weten:

“Pontje Oostknollendam is voorlopig uit de vaart gehaald. Dit doen we om te voorkomen dat de ketting steeds vast komt te zitten aan het hek dat langs een wegzakkende kade staat. We zoeken naar een oplossing.”

Deze keer meldt gemeente Wormerland dat zij “in gesprek is met Recreatie Noord Holland over herstel”. Het lijkt er dus op dat er in de afgelopen 9 maanden nog geen oplossing is gevonden. Voorlopig (en dat lijkt dus een ruim begrip) wordt het nog even omfietsen. Wie de pontjesroute Laag Holland wil fietsen zal hier op zijn (m/v) route rekening mee moeten houden. Er moet worden doorgefietst naar Spijkerboor.

Door: redactie De Orkaan, Bron: Gemeente Wormerland, eerder nieuws op de Orkaan, Foto’s: Recreatieschap Alkmaarder- en Uitgeestermeer.