Pontje Oostknollendam voorlopig uit de vaart

Het pontje in Oostknollendam is voorlopig uit de vaart gehaald. Het zelfbedieningspontje over de Knollendammervaart tussen Oostknollendam en Starnmeer kan vanwege de veiligheid niet meer worden gebruikt. Dit om te voorkomen dat de ketting steeds vast komt te zitten in het hek dat langs een wegzakkende kade staat.

Een op de bodemliggende ketting geleid het door spierkracht aangedreven pontje over het water naar de overzijde. Normaal gesproken kan het pontje het hele jaar worden gebruikt. Dagelijks vanaf een half uur na zonsopgang tot een half uur voor zonsondergang.

De komende periode kan dat dus helaas niet. Wie de pontjesroute Laag Holland wil fietsen zal hier op zijn (m/v) route rekening mee moeten houden. Er kan worden doorgefietst naar knooppunt 89 in Oostknollendam en/of knooppunt 59 in Spijkerboor. Het Recreatieschap Alkmaarder- en Uitgeestermeer laat weten dat er wordt gezocht naar een oplossing.

Door: Michel Schermer. Bron en foto: Recreatieschap Alkmaarder- en Uitgeestermeer.

Deel dit artikel:

3 reacties

  • Ingrid ploeger

    Waarom staat er zijn (m/v) in de tekst? Al dat rare gedoe om niet iemand voor het hoofd te stoten, er kan toch ook gewoon “de route” neergezet worden

  • Hans Veenswijk

    Idee: het wegzakkende hek weghalen??

  • Knooppunt 89 ligt heel erg officieel aan de overkant van de Knollendammervaart, gezien vanuit Oost-Knollendam, maar iets minder officieel is de Oost-Knollendammerkant ter hoogte van het pontje ook knooppunt 89. Je kunt daar vandaan rijden naar knooppunt 59 – Spijkerboor of knooppunt 93 – bij de cacaofabriek Cargill in Wormer. Als je naar knooppunt 88 – West-Knollendam wilt kun je naar 59 en dan aan de andere kant van de vaart via 89 bij 88 uitkomen, of je gaat naar 93, 92 (Zaanbrug), 91 (Tunneltje Wormerveer onder de N weg door) naar 88.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *