POV heeft genoeg van uitstel bij fietsenstalling De Droogschuur (vragen 1:1)

Begin deze week schreven we over het voortdurende uitstel van de noodzakelijke reparaties bij de nieuwe fietsenstalling De Droogschuur. Al een paar maanden na de opening kwamen er mankementen aan het licht die nu provisorisch met stutten worden opgelost. De verantwoordelijke wethouder Gerard Slegers beloofde keer op keer dat er een definitieve oplossing zou komen maar er gebeurde niks.

We voorspelden dat POV-raadslid Perry van der Velden die Slegers hier al diverse keren over bevraagd had, op 1 oktober jubileumvragen zou stellen omdat het dan 2 jaar geleden was dat de gebreken werd geconstateerd. Van der Velden zegde dat toe maar verbrak zijn belofte. Hij wil het NU al weten!

Zijn vragen nemen we hier 1:1 over:


Geacht College,

In 2020, 2021 en 2022 heeft de fractie van Partij voor Ouderen en Veiligheid via technische- en schriftelijk vragen alsmede een rondvraag duidelijkheid proberen te krijgen over de stand van zaken rond fietsenstalling De Droogschuur en haar gedeeltelijke afsluiting i.v.m. ondeugdelijke vloeren, de belasting en het stutten hiervan.

De verantwoordelijke portefeuillehouder schreef in oktober 2020 dat herstel nog zeker 6 maanden zal duren.
Medio 2021 gaf de portefeuillehouder aan dat het een moeilijk juridisch proces was, maar voor eind 2021 zal er duidelijkheid zijn. Echter, in februari 2022 moest de portefeuillehouder weer mededelen dat het herstel van De Droogschuur toch nog 4 maanden zal gaan duren en op zijn vroegst medio 2022 gereed zal zijn. Echter sindsdien is er complete radiostilte over de voortgang en dit nu ruim 2 jaar na opening.

De Droogschuur, het pareltje van het stationsgebied, genomineerd voor de Arie Kepplerprijs 2020, nu verloederd, een “unheimische plek”, staat gestut en afgezet met linten en niemand die weet hoe het nu verder gaat.

Daarom, voor de zoveelste keer de vraag:

 • Wat is de stand van zaken als het gaat om reparatie van de genoemde vloeren?;
 • Wat heeft het juridische traject Zaanstad tot op dit moment gekost (graag onderbouwing)?;
 • Wat is de prognose voor Zaanstad als het gaat om verdere financiële consequenties in ditproces (graag onderbouwing)?;
 • Wanneer is de prognose dat de fietsenstalling “in haar volle en veilige glorie” gebruikt kanworden?;
 • Waarom communiceert de portefeuillehouder niet actief richting haar Raad over devoortgang in dit proces en reageert alleen op gestelde vragen?

In afwachting van uw bericht,

Perry van der Velden
Raadslid Partij voor Ouderen en Veiligheid / POV Zaanstad

Deel dit artikel:

6 reacties

 • A. te Nooije Leijne

  Dag Perry, veel succes met je dwingende vragen aan de raad. Slegers verdient de 1e prijs bij de verkiezing van de slechtste wethouder. Dus of je een bevredigend en eerlijk antwoord gaat krijgen betwijfel ik.

  Ik had ook nog wat puntjes over de Droogschuur.
  Zie mijn opmerkingen bij het andere artikel: https://www.deorkaan.nl/het-wil-maar-niet-lukken-met-fietsenstalling-de-droogschuur/#comment-157786

 • Jan de Vries

  Wethouder Slegers en toezeggingen is 1 groot drama. Mij benieuwen hoe lang hem de politieke hand boven het hoofd zal worden gehouden.

 • Mies Bosveld

  Bestaat er ook een mogelijkheid om een motie van wantrouwen in te dienen? Net als in de Tweede Kamer.

 • Frans Kwast

  Het wordt weer eens tijd dat de Orkaan uit haar zomerslaap komt en zich weer gaat richten op wat werkelijk belangrijk is in de Zaanstreek. Om te beginnen met het nieuwe college en de Raad. De POV moet maar eens laten zien wat het college waard is. De dossiers Droogschuur, de bruggen, Schiphol en nog zo’n paar, het is gezamenlijk beleid of het is gezamenlijk uitgevoerd beleid geweest. Om het allemaal op één wethouder af te schuiven is dus kortzichtig. Ik ga er dan ook vanuit dat, in ieder geval, de Orkaan dat onderscheid, in haar artikelen, wel kan maken.

 • Jan de Vries (niet van D66)

  @Perry van der Velden. Waarom is de POV in zee gegaan met een wethouder die niet zorgt dat de zaakjes in orde zijn? Waren er geen andere partijen om een coalitie te vormen? Jullie hebben zich bont en blauw geërgerd aan de vorige coalitie en nu zit je met die Slegers opgescheept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *