POV wil taxistandplaats Wilhelminaburg houden

Na de vernieuwing van de Wilhelminaburg is de taxistandplaats bij de brug verdwenen. Vooral ’s avonds en ’s nachts in weekend stonden daar taxi’s.

Een nieuwe standplaats op de brug zou “niet wenselijk zijn voor het beeld van de brug” volgens Zaanstad. Jaap Keijser van de POV vindt dat de taxi’s moeten blijven.

Volgens de POV’er is de dichtstbijzijnde taxistandplaats voor bezoekers van zowel het horecagebied als het Zaantheater nu bij station Zaandam. (Dat ‘bij’ moet met een korreltje zou worden genomen, de taxi-chauffeurs daar klagen al jaren steen en been omdat die plek helemaal niet ‘bij’ het station in de buurt is.)

Volgens Keijser zouden mensen die het horecagebied verlaten met alcohol op, nu eerder geneigd zijn hun auto te laten staan om in een taxi te stappen. Dat zou in de nieuwe situatie wel eens kunnen veranderen.

Voor mensen met een lichamelijke handicap is de standplaats aan de Stationsstraat sowieso te ver volgens Keijser, die ook aangeeft dat taxiondernemers “momenteel dubbel geraakt worden door zowel de coronacrisis als het verwijderen van de taxistandplaats naast het horecagebied.”

De POV vraagt via een motie zo snel mogelijk een taxistandplaats terug te plaatsen naast het horecagebied. De motie wordt 2 juli in de gemeenteraad behandeld.

Foto’s: Google Street View (boven en helemaal onder de plek die de POV in gedachten heeft, hier meteen onder de oude plek in 2019.)

taxi wilhelminabrug 2019

Taxistandplaats 2019

taxi wilhelminabrug

Voorstel POV

Deel dit artikel:

6 reacties

 • Jaap Meeuwsen

  Een nieuwe standplaats op de brug zou “niet wenselijk zijn voor het beeld van de brug” volgens Zaanstad ?
  Nou, dan weten we nog wel het een en ander over de bruggen te zeggen.
  En over hoeveel taxi’s hebben we het dan helemaal ? Drie ?
  Taxi’s horen rond het uitgaanscentrum te staan…en ook bij het station ja.
  Voor de zoveelste keer, niet zo raar doen Zaanstad, als de chauffeurs daar tevreden waren gewoon laten zo !

  • Jaap Meeuwsen

   Een kleine toevoeging die me net nog te binnenschoot, ik denk dat ze, net als de andere ontwerpfouten bij o.a de bruggen, gewoon vergeten zijn de standplaats in te tekenen.
   Even niet bij nagedacht.
   @Henk.
   Heb je gelijk in, die regelaars zullen er toch niet eeuwig blijven staan ?

 • Henk Brunt

  Waar nu plek is om de auto’s van de verkeersregelaars neer te zetten kunnen m.i. ook taxi’s staan, geeft dan overdag en ‘s-avonds hetzelfde brugbeeld.

 • Erhan Atalay

  Wordt er langzamerhand moe van. ( Taxichauffeur )
  Denk dat er bij de gemeente nog wel iemand bij kan die vanuit een 3e opinie naar de plannen kan gaan kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *