Prinses Laurentien naar Poelenburg

De informatiemarkt over taal in Poelenburg en Peldersveld die morgen wordt georganiseerd, krijgt hoog bezoek.

Prinses Laurentien, die zich al jaren inzet in om laaggeletterdheid en taalachterstand te voorkomen, zal de markt bezoeken.

De markt (donderdag 14 november) voor de inwoners van Poelenburg en Peldersveld in buurtcentrum de Poelenburcht, begint om 16.00 uur. Centraal staan de taalactiviteiten in de wijken.

Aan de markt werken mee: Agora, Babino, de Bieb, IVIO, De Bron, Centrum Jong, Choku, Jeugdteam, Meedoen Zaanstad, Tinteltuin, Sociaal Wijkteam, Sportbedrijf, Zaan Primair en kinderboekenschrijver Hans Kuyper.

Prinses Laurentien komt om 16.00 uur naar deze informatiemarkt om bij de inwoners van Poelenburg en Peldersveld het belang van taal te onderstrepen.

Kinderen in Poelenburg en Peldersveld hebben volgens de GGD duidelijk minder kansen op een goede ontwikkeling dan kinderen in de rest van de gemeente. Zaanstad wil in de komende twintig jaar hierin verandering brengen onder de noemer Pact Poelenburg Peldersveld. Activiteiten gericht op het verbeteren van het taalniveau van zowel jong als oud krijgen gestalte bij de Peuterspeelzaal, Voorlezen thuis, Spelinloop, Spel aan Huis, Huiswerkklas, taalcafés en taallessen.


Bronnen: persbercht GGD Zaanstreek Waterland, foto: Koninklijk Huis / RVD – Jeroen van der Meyde

Deel dit artikel:

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *