PvdA: “Afsluiten parkeerterrein Galjoenstraat lost probleem niet op”

Het ’s avonds en ’s nachts afsluiten van het parkeerterrein aan de Galjoenstraat (Zaandam) kan volgens de PvdA voor parkeerproblemen in Peldersveld zorgen terwijl de overlast niet wordt opgelost maar alleen wordt verplaatst.

De PvdA vraagt zich ook af of de overlastgevers bekend zijn, of er aanhoudingen zijn verricht, boetes zijn uitgedeeld of op een andere manier is gehandhaafd.

Eylem Koseoglu en Geert Rijken van de PvdA zijn verbaasd over de sluiting omdat het parkeerterrein een half jaar lang met camera’s in de gaten is gehouden. Heeft dat dan geen enkel effect gehad?

Waarom het parkeerterrein is afgesloten, is door de gemeente niet echt openbaar gemaakt. In de bekendmakingen van 2 mei 2018 stond dat was gesloten om:

“in Zaandam in de Galjoenstraat het parkeerterrein dagelijks gesloten te verklaren voor alle verkeer tussen 19.00 06.00 uur door het nemen van fysieke maatregelen en door middel van het plaatsen van verkeersborden.”

Wie de moeite nam om in de Staatscourant het volledige besluit op te zoeken kwam pas achter de echte reden, de ‘buurt’ had er last van:

“lawaai, vervuiling (urineren, afval, gebroken glas e.d.), drank- en drugsgebruik en intimidatie”.

Zaanstad vond afsluiting “een passende maatregel” waarmee de politie Noord-Holland is akkoord is gegaan. De PvdA is ook benieuwd wie die ‘buurt’ is en hoe het overleg is geweest: “hebben gesprekken plaatsgevonden tussen gemeente, politie en omwonenden over deze overlast?”

Omwonenden die De Orkaan benaderden hoorden voor het eerst van de afsluiting door het artikel in de De Orkaan en konden ons overigens vertellen dat het terrein vorige week al is afgesloten. Dat is dus ruim voor de einddatum (half juni) waarbinnen een bezwaarschrift kan worden ingediend.

Ook zijn er aanwijzingen dat de overlast zich aan het verplaatsen is naar de overkant van het terrein.

Foto op 7 mei genomen door een omwonende

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *