PvdA-lijst met een paar verrassingen

Dat fractieleider René Tuijn lijsttrekker werd en wethouder Sungül Mutluer lijstduwer (en wethouders-kandidaat) was al bekend gemaakt door de PvdA. Maar de voltallige lijst van 15 personen die vandaag gepubliceerd is, bevat toch nog een paar verrassingen.

Raadslid Geert Rijken is gezakt naar een vijfde plek ten koste van nieuwkomer Kübra Kara. En oud-ZOG/ZVI-raadslid Gerben Eijzinga staat op een negende plek op de lijst.

Eijzinga was in de vorige raadsperiode het enige raadslid voor de ZOG, maar na een breuk met wethouder Leny Vissers werd de partij omgedoopt tot Zaanstad voor Iedereen (ZVI), het succes van de ZOG (ooit 11 zetels) kon niet herhaald worden, de ZVI kwam niet in de raad in 2018. In november werd de opheffing bekend gemaakt, maar “de lijsttrekker zal wel politiek actief blijven” stond er toen. Bij de PvdA dus.

Raadsleden Eylem Köseoglu en Tjeerd Pietersma staan op een tweede en derde plek.

Het huidige steunfractielid Melle Has staat niet meer op de lijst, zijn collega Rienk Spiekstra wel (13e). Fractieassistent en partijvoorzitter Hans Stokebrand staat 7e. Oud-voorzitter Mark Damman is 14e.

De hele lijst:

 1. René Tuijn
 2. Eylem Köseoglu
 3. Tjeerd Pietersma
 4. Kübra Kara
 5. Geert Rijken
 6. Marieke Visser
 7. Hans Stokebrand
 8. Jitske Brommet
 9. Gerben Eijzinga
 10. Leny van Duivenvoorde
 11. Jeremy Vroom
 12. Vincent Klemann
 13. Rienk Spiekstra
 14. Mark Damman
 15. Songül Mutluer

De PvdA heeft nu vier raadsleden en één wethouder in het college. Bij de vorige verkiezingen werd nog een lijst met 22 namen ingeleverd.

Afbeelding: bovenste rij: Songül Mutluer, Kübra Kara, Tjeerd Pietersma en Geert Rijken; onderste rij: René Tuijn, Mark Damman en Eylem Köseoglu. (En de deugd in het midden: Gerben Eijzinga.) Helemaal onder de officiële staatsiefoto op het Bullekerk-binnenbordes.

Deel dit artikel:

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *