PVV Zaanstad: Menno was een beetje dom

Gisteren schreven we over het twittergedrag van PVV-steunfractielid Menno Barends.

Hij strooit rijk, en niet gehinderd door enige kennis, met tweets die in zijn straatje passen en trok daarmee de aandacht van factchecker Peter Burger van de Universiteit Leiden.

Deze attendeerde hem op een van zijn onzintweets en hij wees Barends erop dat hij een hoax verspreidt. Daarbij meldde de onderzoeker dat hij als bronnen ‘een extreemrechtse antisemiet en een complotdenker die 5G als oorzaak van corona ziet’ gebruikt.

peter burger menno barends

In reactie daarop blokkeerde Barends de onderzoeker.

Wij vroegen ons af of er misschien iemand bij de PVV Menno kan manen normaal te doen, en zich te beperken tot controleerbare feiten. En jawel! De wereld is zo slecht nog niet: vannacht twitterde de Zaanse PVV:

 “Twittertip: Soms zie door de #twitterbomen het #twitterbos niet meer en moet je zelfs kijken in welke #voedingsbodem deze groeien. @MennoBarendsPVV

beetje dom menno pvv

Deel dit artikel:

11 reacties

 • Peter Blokker

  eigenlijk zou het raadsleden verboden moeten worden om te twitteren

 • Jan Van Beek

  Omdat hij een beetje dom is werdt hij lid van de PVV !

  • Gre Luttik

   Beste Jan, is ‘ werdt’ een opzettelijk foutje of…..? overigens wel om te lachen. En alles wat een lach kan uitlokken in deze tijd is wat mij betreft Okay. Nee, niet de tweet. En tweets zijn ook niet mijn favoriets. De beperking van het aantal woorden werken uitingen van domheid en misverstanden in de hand. Ik lees dus geen tweets. Ik luister liever naar (de) Merel!

   • Desiree Pol

    Twitter biedt gelegenheid om direct met het volk te kunnen communiceren ipv dat het eerst door de fake nieuws commissie gaat en u in slaap houdt. Welterusten mensen, slaap lekker verder en kijk en luister vooral naar het staatsnieuws en het betrouwbare RIVM en andere “experts”. Gezagsgetrouw.

 • Rein Westhoff

  Nu de reactie van de RVD afwachten. Misschien is het gebruik van deze (in elkaar geknutselde)foto ook “een beetje dom”?

 • Desiree Pol

  Oók jullie laten geen mogelijkheid ongebruikt om PVV, Trump, FVD te bashen. Bah! Gebaseerd op feiten? Serieus?
  Complotdenken = kritisch denken? Zolang het in het straatje van de Orkaan past, kan en mag alles. Out of the box gaat voor velen verder dan dit benauwend nieuwsbriefje. Doe niet alsof je de wijsheid in pacht hebt. Wat is het échte fake nieuws eigenlijk?
  Op deze manier raken we juist meer van elkaar afgescheiden ipv SAMEN te vechten voor vrijheid en vrede. Jullie zijn toch voor “inclusief”? Nou, laat zien dan in je daden! En dát is precies het probleem. Misschien kun je nog wat wijsheid tegemoetzien als je je eens afvraagt waarom er momenteel MILJOENEN mensen zijn die wél durven te kijken naar anderen met een andere mening en stoppen met dat uitgemolken “links-rechts” denken . Het gaat nl niet om politiek. Onbevooroordeeld luisteren naar elkaar, dus óók naar meningen die afwijken van de jouwe, zou een verademing kunnen zijn! Dát is wat ik vind dat de media moet voorstaan.NEUTRAAL nieuws verstrekken.
  Hou eens op met het braafste meisje vd klas te spelen.Er zijn serieusere zaken gaande dan de zgn “extreem-rechtsen” te bashen. Dat leidt alleen maar af van waar het werkelijk om draait. En het riekt naar uitsluiting, iets waar we toch allemaal zo scherp op zijn; multicultureel, inclusief, gelijkheid, dat geldt dus ook voor jou! STOP DAARMEE!
  En plaats dit bericht als je durft, want niet plaatsen bevestigd alleen maar de door mij genoemde uitsluiting wegens een voor jou afwijkende (lees: onacceptabele) mening. Ik ben benieuwd.

 • Desiree Pol

  Ooit bedacht dat Menno wel eens gelijk kan hebben?
  Nee hè? Natuurlijk niet.
  Hij is volgens jou namelijk “dom”.
  Wat dacht je van de titel voor een volgend stukje in de Orkaan; Merel is een beetje dom.
  Niet eens: deed een beetje dom, nee, IS dom.
  Hoe goed ken je Menno? Heb je persoonlijk contact met hem dat je dat zo stelt? Voelt het goed van binnen als je het zo schrijft en terugleest bij de Orkaan in blauwe, dikgedrukte letters? Hoezo zou ik jou serieus nemen als je zo over anderen oordeelt? Nog even doorgaan?

  • Erik Schaap

   Desiree Pol mist een beetje de essentie in haar oververhitte schrijfsels. 1. Menno Barends verspreidt met enige regelmaat nepnieuws en meestal is dat nepnieuws beschadigend bedoeld voor minderheden. 2. Het was zijn eigen partij, de PVV, die Menno Barends ‘een beetje dom’ noemde. Dus om daar nou Merel Kan de schuld van te geven…

  • Merel Kan

   Beste Desiree, we laten jouw reacties door, maar je zit op het randje. De regels die wij hanteren vind je hier: https://www.deorkaan.nl/nog-maar-een-keer-wat-wel-en-wat-niet-mag-in-reacties-op-de-orkaan/
   Verder snap ik jouw aanval op mij niet. Menno had aantoonbaar niet gelijk, en dat werd erkend door zijn eigen partij. Het feit dat zij hem daarop wezen (‘Hij was een beetje dom’, niet mijn woorden) vind ik sterk van de Zaanse PVV. Het lijkt soms makkelijker om je op te sluiten in je ijzeren gelijk ook als je dat – bewezen – niet hebt.

 • L.Dirksen

  Het bovenstaande toont maar weer eens aan dat Facebook en Twitter meer vernielen dan drank kan goedmaken…..

 • F. boers

  Het lijkt de Telegraaf wel geworden, de “orkaan”

Reageren? Ja, graag! Houd je aan onze regels

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *