PVV Zaanstad start web-offensief (of niet dus…)

Als iets te mooi is om waar te zijn, is het waarschijnlijk ook niet waar. Dat gold ook voor onze vondst van de nieuwe website van PVV Zaanstad.

“Ik kom binnenkort de rode Zaanstreek een ander kleurtje geven” leek de man onder de blonde pruik te zeggen. Zou het dan echt gebeuren: de PVV in Zaanstad in de raad?

Wij waren benieuwd: wat was hun programma en wie kwamen er op de lijst? De beginselen van de partij werden weliswaar helder uiteen gezet, maar aan geografische kennis schortte het enigszins (Marokkanen naar Ankara?).

“Bent u ook van mening dat het voor iedereen beter is wanneer de hier verblijvende Marokkanen terugkeren naar Ankara of Istanbul? En denkt u eveneens dat moslim beter als modom geschreven kan worden? Dan is de PVV úw partij!”

“Wordt ook lid, zodra dat kan” stond er nog. Dat had natuurlijk wantrouwend moeten maken, de PVV heeft namelijk – behalve Wilders zelf – geen leden.

Verder bevat de site een fijn human interest-verhaal over de Zaanse poezen Snuitje en Pluisje van de Partijleider.

Deze afbeelding had ons echter op het spoor van misleiding moeten zetten.

Het verzoek van De Orkaan om informatie werd meedogenloos gefileerd op de site:

“Een enkele keer bereiken ons mediaverzoeken, zoals vandaag van de linksgerichte De Orkaan. De maker of makers van die website wil(len) weten wie er op onze kandidatenlijst komt en wanneer het PVV-verkiezingsprogramma verschijnt. Aangezien we er weinig voor voelen om mee te werken met het Zaanse mediakartel bepalen we zelf wanneer we dergelijke informatie naar buiten brengen.”

Online is trouwens nog een andere PVV Zaanstad actief, en wel op Facebook. Daar heeft de partij inmiddels 16 vrienden.

Deel dit artikel:

5 reacties

 • Czaar Peter

  Als jullie weten dat het een nep-site is waarom dan een heel artikel met foto’s wijden aan deze Hoax van een mini-mediabedrijfje dat in Leiden gevestigd is, of willen jullie graag met nep-nieuws geassocieerd worden.

  • De Orkaan

   Ook nep-nieuws is soms nieuws. Net zoals we reaguurders met nep-namen toestaan. Wij zijn daar heel liberaal in.

   • Czaar Peter

    Ach als je Peter heet, is de titel “Czaar” voor mij natuurlijk een beetje te hoog gegrepen, maar dat kan ik ook zeggen als je jezelf de “Orkaan” noemt terwijl je niet meer bent dan een storm…..uhh briesje in een glas water.

 • Ernst Debets

  Alleen al het het geografische onbenul (alsof Istanbul en Ankara in Marokko liggen) doet al vermoeden dat het hier om een nepsite gaat. Ofwel het onderwijs in Aardrijkskunde moet de afgelopen decennia zo verslechterd zijn dat dergelijke fouten vaker voorkomen…

 • TheMX

  Heb ze wel op een waarheid kunnen betrappen ” linksgerichte De Orkaan”

Reageren? Ja, graag! Houd je aan onze regels

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *