Als iets te mooi is om waar te zijn, is het waarschijnlijk ook niet waar. Dat gold ook voor onze vondst van de nieuwe website van PVV Zaanstad.

“Ik kom binnenkort de rode Zaanstreek een ander kleurtje geven” leek de man onder de blonde pruik te zeggen. Zou het dan echt gebeuren: de PVV in Zaanstad in de raad?

Wij waren benieuwd: wat was hun programma en wie kwamen er op de lijst? De beginselen van de partij werden weliswaar helder uiteen gezet, maar aan geografische kennis schortte het enigszins (Marokkanen naar Ankara?).

“Bent u ook van mening dat het voor iedereen beter is wanneer de hier verblijvende Marokkanen terugkeren naar Ankara of Istanbul? En denkt u eveneens dat moslim beter als modom geschreven kan worden? Dan is de PVV úw partij!”

“Wordt ook lid, zodra dat kan” stond er nog. Dat had natuurlijk wantrouwend moeten maken, de PVV heeft namelijk – behalve Wilders zelf – geen leden.

Verder bevat de site een fijn human interest-verhaal over de Zaanse poezen Snuitje en Pluisje van de Partijleider.

Deze afbeelding had ons echter op het spoor van misleiding moeten zetten.

Het verzoek van De Orkaan om informatie werd meedogenloos gefileerd op de site:

“Een enkele keer bereiken ons mediaverzoeken, zoals vandaag van de linksgerichte De Orkaan. De maker of makers van die website wil(len) weten wie er op onze kandidatenlijst komt en wanneer het PVV-verkiezingsprogramma verschijnt. Aangezien we er weinig voor voelen om mee te werken met het Zaanse mediakartel bepalen we zelf wanneer we dergelijke informatie naar buiten brengen.”

Online is trouwens nog een andere PVV Zaanstad actief, en wel op Facebook. Daar heeft de partij inmiddels 16 vrienden.