Raad in Poelenburg

Vandaag bezoekt een afvaardiging van de gemeenteraad van Zaanstad Poelenburg.

Om 13:00 verzamelen bij Lobeliusstraat 16. Goed humeur meenemen.

Verder bevat de agenda van de raad geen informatie. Dus wie er meegaan (de wijkwethouder?) en waarheen de reis gaat blijft een verrassing (zelfs dat van het goede humeur hebben we erbij verzonnen).

Deel dit artikel:

6 reacties

 • Rienk Spiekstra

  Als de redactie van de Orkaan ( en ieder ander) even kijkt op de pagina in het Raadsinformatie Systeem (RIS) waar alle bijeenkomsten worden weergegeven, dan staat daar een uitgebreid programma. (https://zaanstad.raadsinformatie.nl/. )Kijk bij 12 oktober en klik op Raad op Stap. Eerder is het bezoek verschoven omdat de heer Hamming op die dag verhinderd was. Hij zal er dus zijn. Aan te nemen valt dat de betrokken wethouders bij het project Poelenburg ( wonen, onderwijs, participatie) aanwezig zijn. Van de raadsleden hangt het van de interesse ad.

 • Willemsen

  Ik hoop dat die lui vooraf incognito een tuchtig onderzoekje hebben gedaan in die wijk. Als ze dan het formele verhaal horen kunnen ze gelijk zien in hoeverre hun vooraf opgedane ervaring strookt met dat formele verhaal.

 • Rienk Spiekstra

  Van die ” lui” wonen mensen in Poelenburg / Peldersveld of hebben er gewoond, terwijl de familie er nog woont. Net als Willemsen zijn raadsleden natuurlijk geen vreemden in de stad.

  • Willemsen

   Even een kijktip: op sbs6 was een uitzending over de burgemeester van Gouda die undercover bezoeken aflegde bij mensen bij wie een inbraak was gepleegd. Hij kreeg toen zoveel te horen over de leed maar ook over de mogelijke oplossingen dat hij zich afvroeg of ie dat ooit te horen zou krijgen als hij daar formeel op bezoek zou zijn gegaan. Ook ging hij mee met de politie. Hij was zeer onder de indruk wat hij daar toen allemaal zag. Dus je incognito begeven onder de mensen en aan hen wat vragen stellen zou je wellicht een aardig beeld kunnen krijgen van wat er allemaal zo leeft. Raadsleden die alleen met vooraf geselecteerde gasten spreken krijgen mogelijk een beeld voorgeschoteld die niet helemaal sporen met de praktijk.

 • Perry

  Ter correctie, het hangt niet af “van de interesse” van raadsleden, danwel of zij op een vrijdag hiervoor tijd kunnen en mogen vrijmaken. Voor mijzelf, ik werk gewoon naast mijn raadslidmaatschap.

 • De Klankbordgroep Poelenburg (KBG) verschilt –diplomatiek uitgedrukt– met regelmaat van mening met ZNSTD over hoe de leefbaarheid in de wijk te verbeteren, behalve waar het het Actieplan Poelenburg & Peldersveld betreft.
  Daarin komen, voor het eerst bij een onderzoek, ook wijkbewoners aan het woord en wordt niet alleen gestaard naar grafieken die uitdrukken hoe slecht de wijk ervoor staat.
  Tijdens de bijeenkomst met de raadsleden vrijdag jl. lichtte een aantal bewoners hun ervaringen met onderwijs, opvoeding, taalachterstand, vuil op straat en criminaliteit toe, niet te vergeten de vaak bedroevende contacten met de gemeente, het vrijwel afwezige vertrouwen in overheid en maatschappij, de jongerenproblematiek en de invasie van overlastgevende Oost-Europeanen in de wijk.
  Op 8 oktober bezocht “de driehoek” Poelenburg, met het doel van bewoners te horen wat wonen in Poelenburg voor hen betekent. Wat de KBG betreft een geslaagde exercitie.
  Meer dan ooit en voor menigeen voor het eerst, krijgen en nemen Poelenburgers de kans (van) zich te laten horen, tijdens de afgelopen week zowel aan de “vroede vaderen” als aan gemeenteraadsleden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *