Raadslid van de Week: Jan ‘#RWS’ Boer

Jan ‘#RWS’ Boer uit Oostknollendam mag zich deze week met de felbegeerde titel Raadslid van de Week tooien. Hij is nog geen raadslid maar wil het wel worden in Wormerland, en wij van De Orkaan kleuren graag buiten de kaders, dus hij is het gewoon!

In aanloop naar de raadsverkiezingen is het goed om zo en dan een raadslid in het zonnetje te zetten, voor het voetlicht te brengen of in de schijnwerpers te plaatsen.

Ze verrichten hun goede werken vaak in stilte en oogsten daarvoor weinig lof; hoon op sociale media is hun deel, in de familiekring worden ze met argwaan tegemoet getreden. Ten onrechte. Zo af en toe verlaat iemand z’n comfortzone, springt over zijn eigen schaduw of denkt buiten de box. Dat verdient een onderscheiding.

Jan ‘#RWS’ Boer

Jan heeft één levensdoel: filevrij naar zijn werk rijden. Met de auto. Over de 34 km (via A8 en A10 – dus naar Amsterdam) doet hij soms wel 2,5 uur. Wij zijn blij dat we niet de werkgever van Jan zijn, maar dat terzijde.

Jan Twittert (aan de tijden te zien vaak vanuit de auto) over de Kanjers van #RWS (Rijkswaterstaat) die verantwoordelijk zijn voor zijn lijden. Volgens Jan heeft RWS zelfs een kwalijke rol gespeeld bij een dodelijk ongeval: “bij ongeluk brug over de Zaan even onderzoeken hoe #RWS de matrixborden gebruikte.”

Niet automobilisten, appers of de OV-mijders veroorzaken files, nee, het is RWS, die de ‘lussen’ bewust verkeerd inricht en zomaar een rood kruis boven de weg zet. Een complot. Niet het enige complot waar Jan in gelooft, ook het Demmink-complot is geen verzinsel maar een cover-up-operatie. Dit smaakvolle beeld ReTweet Jan bijvoorbeeld.

Ook nepnieuws als “Minister Kaag is terroristenvereerder” kan op de warme instemming van Jan rekenen. En altijd even subtiel in PVV/POV-traditie: “bestuurders in Den Haag zijn volkomen gestoord.”

Ook de aanval op Zwarte Piet is een doorn in zijn oog. Jan komt – net als de rest van de POV in Wormerland – uit Oostknollendam en daar is dat een serieus probleem. Bij de afgelopen intocht waren er slechts 10 (!) Zwarte Pieten in het dorp, waardoor Jan’s noodkreet op z’n plaats is:

“Wat verwacht je dan? Dat we braaf onze tradities afstaan? Zwarte piet is een sprookje die vrolijk door de schoorsteen vliegt.”

Daarnaast maakt Jan zich druk over andere typische Wormerlandse en Oostknollendamse problemen als IS-strijders, Marokkanen, Fred Teeven en Haagse graaiers. Als Jan ooit in de raad komt, betekent dat het eind van Oostknollendam als IS-brandhaard, is het afgelopen met de Marokkaanse relletjes in het dorp en mag Fred Teeven nooit meer de buurtbus besturen. Geruststellend.

Over één ding houdt Jan stijf de kaken op elkaar: de gemeentepolitiek in Wormerland. Op dit gebeid hebben we de lijsttrekker dan ook nog op geen enkele uitglijder kunnen betrappen.

Brecht

Ook voor Jan dus Bertolt Brecht (Dreigroschenoper)

Denn die einen sind im Dunkeln
und die andern sind im Licht
und man siehet die im Lichte
die im Dunkeln sieht man nicht.

Hier alle Raadsleden van de Week.

Deel dit artikel:

4 reacties

 • A. Harmens

  Vermakelijk en verontrustend, de komplottheorieën van zo’n raadslid in spe. Je weet uit welke ideologische richting de wind waait. Maar ook van iemand die de Driestuiversopera van Brecht citeert, weet je uit welke richting de wind waait.

 • Brabozaankanter

  Dat die man niet een electrische fiets aanschaft, heeft de werkgever ook een fitte werknemer…;-) en het schelt zeker een uur in reistijd..

  • Hans Kuyper

   Nee, (zeiken over) de file is ook een Oudt-Hollandsche traditie! Daar gaan al die linkse gekkies met hun biodynamische macraméfietsen mooi niks aan veranderen!

 • martine

  Dichter bij huis gaan werken scheelt ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *