Radio Orkaan: Biomassacentrale Hoornseveld. Vloek of zegen?

Radio Orkaan biomassa

In de Zaandamse wijk Hoornseveld is een biomassacentrale in opbouw die vanaf eind 2019 warmte moet leveren aan het warmtenet in de wijken Hoornseveld, Peldersveld en Poelenburg.

Verslaggever Edwin Kleiss bezoekt een inloopbijeenkomst over het project en blijft achter met meer vragen, dan waar hij mee kwam.

Er zitten veel kanten aan het verhaal, en die brengt hij graag in kaart in deze nieuwe uitzending van Radio Orkaan (abonneer je op deze podcast):

De ‘voors en tegens’ van een biomassacentrale zijn uitgebreid aan de orde geweest in de raad van Zaanstad. DZ, SP en de PvdD hebben bijvoorbeeld de zaak aan de orde gesteld via vragen en een agenda-initiatief. Klik op deze link voor een overzicht van de documenten die bij Zaanstad te zien is. DZ maakte een document met extra informatie over Biomassacentrales. Dat document (pdf met links naar informatie en video’s) is hier te downloaden: Aanvullende informatie nav bijeenkomst Zuiderzee College gevolgen Biomassacentrale 1.

In de podcast wordt melding gemaakt van een foto van een leiding:

 

1 Reactie op Radio Orkaan: Biomassacentrale Hoornseveld. Vloek of zegen?

  1. Bep Hogendorp says:

    Zowel warmtenetten als biomassacentrales staan onderaan het lijstje als efficiënte duurzame oplossingen. Uiteraard combineert Zaanstad ze dan met liefde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>