Dit weekend is er geen normale speelronde in de competitie, maar staan er meerdere beker- en inhaalwedstrijden op het programma. Vanavond komt RCZ al in actie in de eerste ronde van de Knock-out-fase in de Districtsbeker. De Racers kennen met 0 punten uit vier wedstrijden een slechte start van de competitie en hopen bij 3e klasser Grasshoppers iets van het vertrouwen terug te winnen. 

Zaterdag komen de enige andere twee Zaanse ploegen in actie, die ook de poulefase hebben overleefd. Koploper in de 5e klasse Westzaan is gezien de vorm niet geheel kansloos als het op bezoek gaat bij 3e klasser FC Purmerend, dat afgelopen weekend pas de eerste punten pakte. Rood Wit Zaanstad daarentegen zal een gigantische stunt moeten uithalen als ze de 2e ronde willen halen. De middenmoter in de 4e klasse is namelijk gekoppeld aan AFC’34 dat in de subtop staat van de 4e Divisie. 

Terwijl de meeste ploegen genieten van een vrije ronde, staat er voor Blauw Wit W en OFC wel een wedstrijd op het programma. Beide teams spelen een inhaalwedstrijd in de competitie tegen respectievelijk SVW’27 en Kolping Boys.

Het volledige programma is:

donderdag 19 oktober

  • 20.00 uur Grasshoppers – RCZ

zaterdag 21 oktober

  • 14.30 uur Blauw Wit W – SVW’27
  • 14.30 uur OFC – Kolping Boys
  • 15.00 uur FC Purmerend – Westzaan
  • 18.00 uur AFC’34 – Rood Wit Zaanstad

Klik hier voor alle standen van de Zaanse teams

Klik hier voor de uitslagen / het programma in de 1e ronde Beker

Door sportredactie Orkaan. Foto: RCZ in voorbereiding