Rita Visscher gaat wel door!

Rita Visscher wordt opnieuw lijsttrekker voor de ChristenUnie bij de gemeenteraadsverkiezingen. Zij gaat zich “samen met de leden met hart en ziel inzetten voor Zaanstad.”

Drie van haar collega-wethouders (Jeroen Olthof, Addy Verschuren en Dennis Straat) hebben al aangekondigd niet terug te keren na de verkiezingen en dus ook niet op de kandidatenlijst te willen. Dick Emmer (D66) wordt in september gemeentesecretaris in Hilversum.

Van Leny Vissers-Koopman weten we nog niet of die doorgaat als lijsttrekker voor de Z.O.G.

Rita Visscher zegt er dit over (over haar lijsttrekkersschap, niet over haar collega’s)

“Vanavond ben ik tijdens de ledenvergadering van de ChristenUnie gevraagd om mij opnieuw beschikbaar te stellen om de lijst bij de gemeenteraadsverkiezing te trekken. Dat doe ik van harte en voor een vervolg op het wethouderschap ben ik ook beschikbaar.

Voor de CU was deelname aan een college een geheel nieuwe ervaring. Met mijn partij ben ik van mening dat we een goede keuze hebben gemaakt drie jaar geleden.

Met de portefeuilles actief burgerschap, integratie en dienstverlening kon en kan ik als wethouder de sociale infrastructuur in onze samenleving versterken en verder helpen invullen.

Natuurlijk wist ik dat de Zaanstreek zich van oudsher kenmerkt door een grote maatschappelijk betrokkenheid en veel vrijwillige inzet. In de afgelopen periode heb ik als wethouder ervaren dat die aan kracht niet heeft ingeboet, getuige de vele initiatieven en de grote betrokkenheid van ontzettend veel vrijwilligers.

Ondanks een ingrijpende periode in mijn persoonlijke leven, kon ik met hulp van velen, mijn werk daarna weer oppakken en voortzetten. Daar ben ik erg dankbaar voor.

Het wethouderschap is een bijzonder mooie functie die ik – indien gewenst – na de verkiezingen volgend jaar, met nieuwe collegae opnieuw graag op mij zou willen nemen.”

Dit is het huidige college…

Deel dit artikel:

Reageren? Ja, graag! Houd je aan onze regels

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *