Roltrapdrama station Zaandam duurt voort

Niet alleen de roltrap tussen het Stadhuisplein en het Ankersmidplein in het centrum van Zaandam kampt met problemen, ook station Zaandam. De roltrap vanaf spoor 1 en 2 naar de vertrekhal is al drie weken kapot. Om het nog erger te maken, is ook de roltrap van spoor 4 en 5 buiten werking. 

Drie weken geleden meldde een medewerker van de NS dat de roltrap werd gerepareerd, maar kon nog niet aangeven wanneer de dit klaar zou zijn. Aangezien de reparatie nog steeds niet is afgerond en er nu ook problemen zijn met de andere roltrap, lijkt de NS het druk te gaan krijgen. 

Deel dit artikel:

8 reacties

 • Louis Dirksen

  Sommige dingen veranderen nooit. Ik heb tot aan mijn VUT in 1999 nooit anders meegemaakt: weigerende roltrappen op station Zaandam. De liften waren toen nog erger. De doorgewinterde forens nam de (rol)trap want een uur in de lift verblijven met nog 6 andereforensen is een keer leuk maar niet 3x per week…..

 • Ronaldo. Draaisma

  En als de Lift Net Buiten Dienst is. Hoe kom je dan Boven.? Vooral als je knieën het niet doen zoals het moet. Gewoon het hele zooitje uit de Gemeentehuis Schoppen en Nieuwe Mensen aannemen die er ook zegt van dit kan niet Langer zo Doorgaan met die Roltrappen want het lijkt mij sterk dat er Geen oudere Mensen Daar wonen in Zaandam en als je toch bezig bent gelijk Nieuwe Liften plaatsen en Schoonmaken doe je S’avonds Maar als het Rustig is in de Station.

 • Anja ten Hoope

  Een beetje extra beweging kan geen kwaad..Dan spreken we nu af met z’n allen dat degenen die zonder problemen de trap op en af kunnen lopen, de wat minder mobielen onder ons op onze ruggen gaan meesjouwen.

  • Ada Van Ravwnzwaay

   Prima idee! Zolang ik me kan herinneren (en dat is in mijn geval lang) is er gehannes met die roltrappen.
   Ook een oplossing: eerst met de bus naar Amsterdam, en daar de trein pakken. In Amsterdam werken ze meestal wel. In ieder geval één!

 • Hans moerland

  meteen nieuwe roltrappen plaatsen merk thyssenkrup dat zijn goeie roltrappen en geen kone
  t is allemaal rotzooi ze willen vaak niet starten
  hans moerland

 • Manus Wiel

  ik kom/ga vanaf de achterkant. Via de fietsenstalling lopen is mijn optie .
  best een klim, maar niet zo belastend voor mijn knieën als de trap. (die natuurlijk uitstekend goed is voor de conditie van mensen die gezond zijn).

 • Adri Kuiper

  Zaanstad ten voeten uit, net de regering in Den Haag, geld binnen harken en het verdommen om een cent uitgegeven, gelijk als de situatie in Groningen,gelijk als de toeslagen affaire, niet capabele mensen op plaatsen waar ze niet horen, tien cent uitgeven om vijftig cent terug te graaien, de onderste en komt boven, dat gebeurt alleen tijdens sloop, verder verdwijnt alles in de doofpot

  • De Orkaan

   Artikel kennelijk niet gelezen. Het gaat niet over een roltrap van Zaanstad maar van de NS. (Of misschien een ander artikel gelezen? Wat hebben Groningen en toeslagen met een kapotte roltrap in Zaandam te maken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *