Sinds een paar dagen besteedt Zaanstad aandacht aan het cultuurcluster via de Facebook-pagina van de gemeente. De antwoorden op vragen als “hoeveel kost het cultuurhuis nou eigenlijk?” en “Gaat een poppodium het in Zaanstad wel goed doen?” worden op de gelinkte website gegeven.

Daarnaast worden ook vragen op de website beantwoord. Volgens Mariska Schuttevaer van ROSA worden de reacties op de pagina selectief gemodereerd. Reacties van personen die tegen de komst van het cultuurcluster zijn zouden zijn verwijderd.

Volgens Schuttevaer zijn het geen beledigende reacties en er wordt niet gescholden. De reacties zijn niet beantwoord door de gemeente maar gewoon weggehaald.

Het gaat om vragen de gesteld zijn door o.a. Peter Goldstein van de actiegroep Kultuurkluster (en kandidaat-raadslid van ROSA).

Schuttevaer gaat vanavond (8 maart) vragen stellen in het Zaanstad Beraad stellen. Ze wil weten waarom reacties worden weggehaald en wat het beleid van de gemeente op dit gebied. Ze wil graag het protocol van de moderatoren zien.

Hieronder nog eens het ingetekende cultuurcluster aan het Stadhuisplein.