ROSA versiert tunnel station Zaanse Schans

Dagelijks komen er veel toeristen naar de Zaanstreek, de meesten bezoeken de Zaanse Schans. Een deel van deze bezoekers arriveert per trein en hun eerste kennismaking met Zaanstad is station Koog Zaandijk.

Dat station (dat in de toekomst waarschijnlijk ‘Zaandijk – Zaanse Schans‘ gaat heten) is niet bepaald uitnodigend, de stationstunnel is ronduit ongezellig en kaal.

De gemeente heeft de Stationsstraat opgeknapt, maar de stationstunnel valt uit de toon. Tijd om hier iets aan te doen, vindt ROSA. ROSA-leden maakten daarom een ‘Zaanse’ versiering die vanaf vandaag in de tunnel te zien is.

rosa tunnel

Onlangs lanceerde ROSA haar visie op toerisme die positief werd ontvangen door de Raad en het College. Onze actie in de tunnel sluit goed aan bij deze visie. Zaanstad moet meer werk maken van het toerisme en een veel groter deel van de stad aantrekkelijk maken voor bezoekers.

Foto van ROSA-Twitter-account, ROSA-leden bezig met voorbereidingen.

Deel dit artikel:

3 reacties

  • Wat gaaf! Het is/was inderdaad een vreselijk saaie tunnel. We zullen de Zaanse huisjes vrijdag bewonderen, als we weer door het tunneltje lopen met onze fiets.

  • yede

    dit is natuurlijk illegaal aangebrachte kunst dus moet verwijderd worden dit kan natuurlijk niet zomaar handhaving doe dus eens iets nuttigs

  • Willem

    De versiering, in de vorm van vrolijk Zaanse huisjes aan de wanden, is alweer verdwenen. Er staan bouwhekken in de tunnel. Als de ‘verbouwing’ weer net zo lang gaat duren als het aanbrengen van de liften, dan is de oplevering ergens in 2021.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *