Ruim 3.000 Zaankanters kregen ‘boosterprik’

Het tempo waarmee Nederlanders de derde ‘boosterprik’ krijgen, ligt nu nog laag, maar het gaat omhoog volgens het kabinet: “Het doel is om zoveel mogelijk mensen van 60 jaar en ouder en zorgmedewerkers voor het einde van het jaar een booster aan te bieden.”

Inmiddels hebben ruim 3.000 Zaankanters de boosterprik gehad. Deze wordt in de Zaanstreek gezet in de PG1-locatie aan de Pieter Ghijsenlaan in Zaandam (foto boven).

Mensen die geboren zijn in 1940 – 1941 hebben ondertussen hiervoor de uitnodiging gekregen. Zonder uitnodiging wordt er niet geprikt. In de tweede helft van december wordt een locatie voor boosterprikken geopend in Purmerend.

Vanaf januari 2022 kunnen mensen die jonger zijn dan 60 jaar een boostervaccinatie halen. Ze worden uitgenodigd voor een prik in de 7e maand na de laatste vaccinatie of recente coronabesmetting. Dit gaat van oud naar jong (tot 18 jaar).

Er wordt getwijfeld of iedereen boven de 60 in de Zaanstreek deze maand geboosterd kan worden, de locatie aan de Pieter Ghijsenlaan zou dat niet aankunnen.

Prikbus

De reguliere vaccinaties zijn ook aan de Pieter Ghijsenlaan in Zaadam. Bij de Sultan Ahmet moskee in Zaandam (donderdag 9 december, 11.00 – 18.30 uur) en Buurtcentrum Pelikaan in Krommenie (vrijdag 10 december, 9.00 – 17.00 uur) staat een prikbus waar zonder afspraak een vaccinatie kan worden gehaald (geen boosterprikken).

In Nederland is 85 procent van de bevolking (18+) volledig gevaccineerd. In Zaanstad is dat 77 procent, in Oostzaan 83 procent en in Wormerland 86 procent.

De vaccinatie is in feite iets hoger, sommige mensen krijgen maar één prik waardoor ze niet in de cijfers zitten, ook zijn niet alle vaccinaties door huisartsen en in verpleeghuizen meegenomen.

Deel dit artikel:

14 reacties

 • Dirk Schoonderbeek

  Drie prikhokjes voor de Zaanse inwoners. Burgemeester Hamming wil de sporthal in Koog aan de Zaan niet ter beschikking stellen. Nederland loopt achteraan in Europa en Zaanstad loopt achteraan in Nederland.

 • Evert Hartog

  Helaas, nog tot 2022 in volledige quarantaine. Wel lekker rustig.

 • Elly Muusse.

  En een grote sport lokatie die na 5 uur dicht is.

 • Fred Blijestein

  Ik vraag mij wel eens af of burgemeester Hamming op de hoogte is van de Orkaan. Mocht dat zo zijn dan raad ik hem aan om dit orgaan dagelijks te lezen, hierdoor weet hij wat er leeft en wat voor grove fouten gemaakt worden door zijn ambtenaren.

 • Joke van der Blom

  Ik ben 70 maar heb nog geen uitnodiging voor een boosterprik gekregen.
  Toch maar geprobeerd online een afspraak te maken, krijg ik locaties in Alphen, Hem en Amsterdam.
  Dat schiet niet op.
  Jammer, want ik wil die boosterprik graag.

 • De Orkaan

  Als je online een afspraak maakt en met je DigiD bent ingelogd moet je eerst je postcode geven waarop je drie locaties krijgt. Als je die niet zo goed vindt, klik je op vorige en vervolgens weer op volgende (afspraak maken), je krijgt dan weer drie nieuwe locaties/tijden. Dat kan je net zo lang doen tot er iets beters bij zit. Soms helpt een iets andere postcode invullen ook (Pieter Ghijsenlaan is 1506).

 • Jan Gras

  Wat een enorme puinhoop! Als de (lokale) overheid nu nog niet begrijpt dat Nederland in OORLOG is tegen het virus, dan snap ik er niets meer van!
  Sporten na 17.00 uur mag niet meer, dus waarom die sporthal niet openstellen?
  Zaankanters worden nu doorverwezen naar Hem en naar Alphen aan de Rijn, waar je pas over enkele weken terecht kunt. SCHANDE

 • Gertjan Jan Negrijn

  Als het inderdaad zo is dat er op de Zaandamse locatie slechts 3 prikhokjes zijn, dan begrijp ik dat ik wordt door verwezen naar Alphen a d Rijn of Hem.

  Hoe is het mogelijk dat er in een gemeente met de omvang van Zaanstad zo’n
  Beperkte capaciteit beschikbaar is?

  Waarom geen vacinatielocaties inrichten in scholen die vanaf komende week leeg staan en voorlopig leeg zullen blijven.

  Ik begrijp dat er voldoende gekwalificeerde mensen zijn die dit op zich willen nemen.

  En kom alsjeblieft niet met het logistiek excuus aan.

  Hoe moeilijk is het.

  Aanpakken!!!

 • CHRISTIAAN WEELING

  08007070 intikken,al 10 dagen x10 keer per dag bellen niet bereikbaar.
  Website ggd intikken met digi-d word je heel noord en zuiholland door verwezen maar niet in de Zaanstreek.
  Zonder auto onmogelijk te doen ,hoe kom in hemels naam in Hem?
  Alles gruwelijk slecht georganiseerd

 • Ria Zoon

  Ik ben 74 jaar en woon in Krommenie, vandaag afspraak gemaakt, eerste mogelijkheid is 2 januari bij RAI in Amsterdam, dat is toch te gek voor wooorden.Ik heb de schriftelijke uitnodiging nog steeds niet gehad.

  • M. Steegeling

   Mijn moeder van 86 heeft de brief helemaal nooit gehad, godzijdank heb ik voor haar wel een telefonische afspraak kunnen maken en is zij kennelijk bij de eerste duizend in Zaanstad geprikt, maar ik kan op mijn kop gaan staan, ik krijg geen zonder eigen vervoer fatsoenlijk bereikbare optie aangeboden, schandalig !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *