Ruim 50 boetes op Hoofdtocht

Afgelopen nacht werden op de Hoofdtocht in Zaandam 53 bekeuringen uitgedeeld. Het ging vooral om automobilisten die van plan waren om te gaan racen.

Het industriegebied is gisternacht door de politie Zaanstreek Waterland samen met de Landelijke Eenheid afgezet.

De politie Zaanstreek Waterland maakte de actie via Facebook bekend:

“Vanuit de omgeving van de Hoofdtocht in Zaandam zijn er afgelopen maanden verschillende klachten binnengekomen omdat er veel rotzooi achtergelaten wordt, er schade aan het wegdek ontstaat, geluidsoverlast en de gevaarlijke verkeerssituaties. Eerder, in januari, is er tijdens een soortgelijke illegale straatrace in dit gebied een voertuig te water geraakt.

Vannacht waren er zeer veel snelle voertuigen verspreid in een klein deel van het industriegebied. Er werd zelfs een voertuig met autoambulance aangetroffen met daarop een speciaal voor het racen geprepareerd voertuig.

Het industriegebied hebben wij gezamenlijk met de collega’s van Landelijke Eenheid afgezet waarna de personen die wij toen nog aantroffen een proces verbaal hebben gehad voor het overtreden van het samenscholingsverbod in de APV (Algemene plaatselijke verordering).

Het bleek dat vanuit een groot deel van het land voertuigen naar Zaandam waren gekomen voor de straatrace. In totaal waren er meer dan honderd voertuigen aanwezig. Een gedeelte hebben wij kunnen insluiten.

Er zijn 53 bekeuringen uitgeschreven voor samenscholing en tevens bleek één van de bestuurders, een 20-jarige man uit Almere, te rijden onder invloed van verdovende middelen. Deze bestuurder is door ons aangehouden waarna een arts op het politiebureau te Zaandijk bloed heeft afgenomen voor onderzoek.”

Foto: politie

Deel dit artikel:

2 reacties

  • Gre luttik

    Hehe, eindelijk. Zou het nu eens een rustige nacht worden? Dat zoiets nu jaren moet duren eer men ingrijpt. Maar okay, nu kan bij warm weer het slaapkamerraam ook in het weekeinde open. Dank aan de Hermandad.

  • Erik

    Ik zie die “Tuning Boy’s” daar elke Zaterdag rond huppelen en denken dat men de FIA F-1 zijn,…met hun MC Donalds zakjes,… hoog tijd en Hulde aan de agenten die eindelijk hebben ingegrepen,.. ben benieuwd hoe het komende Zaterdag zal zijn,.. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *