Ruth Pos: Uitsmijter

Mijn column voor De Orkaan start ik met een uitsmijter.

Ik viel daar toevallig afgelopen dinsdagmiddag met mijn neus in en… na betaling van 2 euro mocht ik hem helemaal opeten. Hij was heerlijk!

Nu heb ik wat uit te leggen.

Sinds de Bullekerk via bemiddeling van Niels en Gerbrand (mijn levenspartner), is aangekocht door Stadsherstel, hebben we het op ons genomen om er een prachtig Cultureel Centrum van te maken.

Een initiatief waarin, met respect voor het gebouw, heel veel mogelijk is wat betreft het faciliteren van ruimte voor kunst, cultuur, theater, film, netwerkbijeenkomsten, vergaderingen, markten en nog veel meer evenementen en activiteiten, groot of klein.

Wat al bestond gaat gewoon door, met behulp van enthousiaste vrijwilligers, zoals ook de Uitsmijterij die vorige week startte in de Bullekerk. Dit initiatief van opbouwwerkers Nico Dobber en Lindsay von Kriegenbergh van Sociaal Wijkteam Zaandam West-Oude Haven, was er al maar dan heel kleinschalig.

Cultureel Centrum Bullekerk werd de ideale nieuwe (en ruime!) locatie voor de Uitsmijterij. Elke dinsdag van twaalf tot halftwee, kun je aanschuiven voor een lekkere uitsmijter, die je gezellig samen eet met (alleenstaande) buurtgenoten, misschien bekenden of gelijkgestemden.
En… voor die twee euro krijg je er ook nog koffie, thee of melk bij.

Daar heb je natuurlijk vrijwilligers bij nodig. Via Nico hebben twee kanjers, Emi Calleja-Perez en Merel Ceulen, zich opgeworpen om de uitsmijters te bakken en rond te delen.

Dat steeds meer nieuwe ideeën en initiatieven uit alle hoeken zich blijven aandienen, verrast, en werkt stimulerend voor de verdere ontwikkeling van het Cultureel Centrum. En van deze uitsmijters word ik ook blij! Dit smaakt naar meer.

Ruth

Oproepje

Ik maak direct van dit podium gebruik om een oproepje te doen. Een extra vrijwilliger voor deze activiteit zou zeer welkom zijn! Er is nu al een groeiende belangstelling voor dit spetterende uitsmijter-evenement (toch een beetje buurthuis-nostalgie?) en men wil niet graag mensen teleurstellen. Aanmelden kan via telefoonnummer 06 22717127.

Als je een uitsmijter mee wil eten, dan kan je je ook via bovenstaand nummer aanmelden. Op dinsdagen van halfelf tot elf uur.

Deel dit artikel:

Reageren? Ja, graag! Houd je aan onze regels

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *