Schoenen-discounter Bristol stopt ermee

Tot eind juli is er nog LEEG VERKOOP en SALE (tot 70% korting) bij kleding- en schoenen-discounter Bristol aan de Gedempte Gracht 3-3a in Zaandam.

Daarna stopt de winkel naast de Beatrixbrug. Er komt geen nieuwe Bristol in Zaandam.

Eerder dit jaar stopten ook CoolCat en Op=Op met hun vestigingen aan de Gedempte Gracht. De ANWB-winkel verhuisde. En er kwam een nieuwe ijswinkel. Daarnaast kreeg het Rozenhof een opfrisbeurt door de interne verhuizing van supermarkt Vomar.

Foto’s: De Orkaan

 

Deel dit artikel:

18 reacties

 • Jan en Agnes

  En weer een winkel leeg. Als Zaanstad nu eens minder hoge huren gaat vragen, krijg je niet zoveel leegstand. Waarom kan het wel in andere steden wel?

  • De Orkaan

   Huren ze het dan van de gemeente? Dat is nieuw voor ons.

  • R.Cornet

   Volgens mij zijn de panden van beleggers.En dit is niet alleen in Zaandam.Leegstand heb je overal,in dorpen maar ook in steden.Kijk eens hoeveel bestelwagens er door de straat rijden.Alles wordt tegenwoordig thuis gebracht.Eerdaags gaan er ook supermarkten dicht,ook die laten steeds meer wagens rijden.

   • Ernst Debets

    Klopt, veel winkelpanden zijn in handen van vastgoedinvesteerders zoals Wereldhave, Vastned Retail, Klepierre en Unibail Rodamco Westfield om maar eens een paar grote jongens te noemen. Lees hun websites er maar eens op na om te zien waar de problemen liggen.

   • ja, maar waarom koop je je spullen op internet? Omdat de stenen winkels bijna niks meer verkopen. Laatst wilde ik een zomerjasje kopen, kom ik bij MS en C&A, geen jassen. Nee mevrouw, die nemen te veel plaats in, op internet hebben wij ze wel…..kom je bij de BCC voor een tablet, je ziet een leuke liggen, maar oh nee, die hebben wij hier niet, die kunnen wij voor u bestellen of u kunt het zelf bestellen op internet……zie je in de Blokker iets leuks, staat erbij “web only” . Vind je het gek dat al die stenen winkels verdwijnen, ze werken er zelf mee aan hun ondergang.

    • Egbert Visser

     Misschien verkopen houten winkels wel?

     Maar het grote probleem is dat de huren van winkelpanden in stadscentra – dus A locaties – veel te hoog zijn.
     Kijk maar eens op Funda, de oude winkel van Dudink Groen op Westzijde 44 staat te huur voor € 120/m2 per jaar. De vloeroppervlakte is 420 m2 dus er moet ruim € 50.000,- per jaar huur worden opgehoest, exclusief alle extra kosten.

  • Henk Terol

   dat ligt helaas niet aan de Gemeente maar aan de eigenaar van dit pand. U heeft wel een punt dat Inverdan steeds meer retailers ziet vertrekken en dat is ook in de omliggende aanloopstraten het geval. Waar vindt u nog leuke en vooral inspirerende zelfstandige winkels in het Stadshart van Zaandam.

  • Bert Schaap

   Veel stadjes zijn als Zaandam, veel lege winkels en doodsaaie straten. De enige leuke, wel veel grotere stad dan Zaandam, is Breda met erg veel grote en kleine winkels. Ook Maastricht heeft weinig last van leegstand.

 • Femke

  Wat jammer. Ik kom er graag.

 • Gert van Houts

  In de beursgenoteerde vastgoed ondernemingen zoals Wereldhave, Rodamco en Vastned wordt vooral door pensioenfondsen belegd/geïnvesteerd. En wie zijn de deelnemers van de pensioenfondsen? Zo is de cirkel weer rond.

 • Jaap Meeuwsen

  En…men koopt steeds meer online, dus dan later niet gaan mopperen dat de winkels verdwijnen.

 • Gre Luttik

  Gelukkig zijn er nog markten. Met leuke stoffen, goeie fournituren ect. Maar helaas kan niet iedereen zijn eigen kleren naaien. Ik bestel nooit iets van internet en probeer het altijd in een winkel maar helaas. En dan is BCC nog een uitzondering die het voor jou wil bestellen en je niet aan je lot overlaat. Maar stel nou eens dat Zaanstad in alle dorpen, dus niet alleen in Zaandam gratis parkeren invoert…..

  • Bruce Latham

   Dan zou je nooit bij de winkels kunnen parkeren omdat de forenzen van voor openingstijden tot na sluiting alle plekken bezet houden…

   • Gre Luttik

    Ja, Bruce daar heb je een puntje. Zou de fiets misschien een oplossing zijn om beide problemen op te lossen? Of komen we dan nog meer fietsenstallingen te kort? Winkelen is toch wel gezelliger dan achter je tablet…….zucht.

 • cor meijer

  alleen niet meer online kopen kan helpen en dan kijken wie de langste adem heeft

 • Jaap Meeuwsen

  Bristol zit alweer een tijdje in de Rozenhof hoor.

 • Karin Singeling

  Eh ..tijd geleden is Bristol heropend in de Rozenhof. Is die winkel dan alweer weg?

 • Louis Dirksen

  Gezien de datum van het hoofdartikel (2019) en een reactie nu (2023) moeten de schoenen van Bristol wel van heel oude koeienleer zijn gemaakt……

  Of heb ik iets gemist?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *