Schoenen, sokken en joggingbroeken gezocht!

Help mee! Duik in je kast en kom pas weer boven als je al je boventallige schoenen, sokken en joggingbroeken hebt gevonden! De vluchtelingen in de noodopvang zullen er verschrikkelijk blij mee zijn. 

Op de boot zitten alleen heren. Dames en kinderkleding is dus niet gewenst. De kleding kan op maandagen en woensdagen tussen 10:00 uur en 12:30 uur gebracht worden naar de opslag aan de Rijshoutweg tegenover nummer 12 in de Achtersluispolder. Dat zit rechts van de ingang van de boot. 

Oproep

Er is veel vraag naar: 

* schoenen (vooral maat 40-43)

* sokken

* joggingbroeken (maat S, M en L)

Doneren kan ook op rek. nr. NL10 RABO 0319 0562 52 van de Stichting Zaandamse Gemeenschap, tnv taalcafe de Sluis/donatie kleding vluchtelingen. Meer info kan je vragen via: noodopvang@taalcafedesluis.nl

Om deze oproep kracht bij te zetten gebruikten we een foto met daarop vast vrijwilliger – en filmster – Bana. 

Deel dit artikel:

6 reacties

 • Nico smit

  Is mevrouw Ankie Broek(ers)-Knol al gedwongen om iets te geven ??

 • Mieke Slop

  Ik heb wel veel dameskleding over. Waarom zitten er alleen heren op de boot? Waar zijn de vrouwen ondergebracht?

  • truus vegter

   Mieke, de boot (het water) in combinatie met de afgelegen plek is niet veilig voor vrouwen en kinderen. Die worden dus in andere locaties voor noodopvang ondergebracht. Daarom verblijven hier in Zaandam alleengaande mannen. Hun familie zit over het algemeen nog in het land van herkomst of in een kamp in een land in die regio.

   • Mieke Slop

    Weet u misschien of ik dan wel de kleding daar kan brengen? Ze kunnen het dan naar de familie elders in de stad brengen. Ik vind het wel heftig dat de echtparen/gezinnen uit elkaar gehaald worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *