Zaanse Bana breekt door als filmster! (foto’s)

Zaanstad heeft een nieuw visitekaartje: het is Bana. De bloedmooie chihuahua is 5 jaar oud, ze weegt 3 kilo en ze is professioneel tot op het bot. 

De zacht behaarde actrice draagt ‘Marokkaanse Bruiloft’, de nieuwe romantische speelfilm van Johan Neijenhuis. Haar baasje in de film is Pip Pellens. De opname is in volle gang. 

Bana zal in de film ook Bana heten. Haar echte baasje is de Zaanse Sarah Angenent en die is maar wat trots op haar ster: 

‘Ik krijg veel complimenten over haar. Ze blaft op commando. Dat heeft ze nog maar net geleerd en dat ging goed! Ook heeft ze een eigen shot waarin ze langs de tafeltjes loopt, onderweg stopt en haar koppie scheefhoudt.’

Sarah Angenent: Bana op de set

Bana heeft geen toneelschool gedaan, maar ze doet in Zaandam een doorlopende cursus sport en spel. Ze werd ontdekt toen Sarah reageerde op een oproep van een castingbureau voor dieren. 

De kleine actrice beschikt niet over een stamboom, maar ze heeft een goed hart. Als vrijwilliger in De Sluis hielp ze nieuwkomers over hun angst voor honden heen. 

Poottekeningen kan ze nog niet uitdelen, maar dat leert ze vast razendsnel. Bana heeft wel al een eigen Instagram-account.

Sarah Angenent. Wat is ze mooi!
Sarah Angenent: Bana met Pip Pellens
Deel dit artikel:

5 reacties op Zaanse Bana breekt door als filmster! (foto’s)

 1. Paula ten Wolde schreef:

  Geweldig 🥰

 2. Sjoerd Beekes schreef:

  Eindelijk krijgt de Zuiddijk wat extra allure..
  Ik zie haar vaak lopen en ze is heel gewoon gebleven.

 3. Jolanda den Heijer schreef:

  Gefeliciteerd, Bana en Sarah.💖 zo leuk!!

 4. Carla Melgers schreef:

  Ik ken Bana al jaren en heb haar toevallig zien acteren op de set. Ik ben zwaar onder de indruk van haar acteer prestaties. Daarnaast kan ik beamen dat ze ook met 4 poten op de grond is blijven staan. Ik ben ontzettend trots op haar en haar trainster/leefgenote.

 5. Rob Hond schreef:

  Ik heb de eer gehad, deze filmster van nabij mee te maken, toen zij en haar baasjmet hun aannwezigheuidhde sluis verrijkten.Sluis(https://zaanstadvoorvluchtelingen.nl/de-sluis-online)

Hier vind je onze regels

Reageren? Ja, graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.