Schuttingen in Assendelft ook de sigaar

Nee. Op bovenstaande foto geeft SP-raadslid Roland van Braam niet het formaat van zijn mannelijkheid aan. Het gaat om het aantal centimeters waarmee het hekje om de containers de wet overtreedt.

Weinig, maar toch wordt erop gehandhaafd. Al won de eigenaresse er destijds een prijs mee omdat het zo’n machtige oplossing was om de containers uit het zicht te halen…

De woningen aan de Kaasmaker in Assendelft zijn zo’n 34 jaar oud, en net als op de Westerkoger Kopakker hebben de bewoners er door de jaren heen – doorgaans in goede harmonie – aan gewerkt om het huis een thuis te maken.

Dat gebeurde door hekjes, schuttingen, fietsenboxen en afdakjes te bouwen, maar die kunnen de goedkeuring van de handhavende Zaanse macht met lentekriebels in de bol, niet doorstaan: ze moeten weg.

Gisteren togen raadsleden van Democratisch Zaanstad en de Zaanse SP naar Assendelft om met eigenste ogen de overtredingen te aanschouwen en te praten met de bewoners. Het gaf hen genoeg reden om de gemeenteraad te vragen om voorlopig alle handhavingsacties te staken. In elk geval totdat het agenda-initiatief dat zij eind februari indienden behandeld is en de vragen beantwoord zijn.

Juliette Rot en Jos Kerkhoven op inspectie (beiden DZ)

En deze nog een keer omdat wij hem zo mooi vinden:

Roland van Braam op inspectie (SP Zaanstreek)

Deel dit artikel:

10 reacties

 • In Westerkoog al bij ca 15 bewoners brieven in de bus. zie http://www.westerkoog.eu

 • Jan Marinus

  Wordt het niet tijd dat de gene die dit bedacht heeft zelf eens langs de meetlat gelegd moet worden, Moskou aan de Zaan!!!

 • Peter Damm

  ik ben zo blij dat ik daar weg ben met zulke idioten die voor een paar centimeter gaan handhaven, terwijl het er soms al misschien wel 10,20,30 jaar staat???

 • Wim Schipper

  Ook wij zijn steeds weer heel blij dat we vorig jaar verhuisd zijn uit de Zaanstreek. Wat een stel idioten zitten daar die dit soort kul bedenken en dat het nog uitgevoerd wordt ook. Burgertje pesten en belastinggeld over de balk smijten. Bah, wat een mentaliteit

 • Peter Vet

  Met wat meer common sense en wat minder naar de letter van de wet cq voorschriften werken zou Zaanstad sieren.
  Maar dit is vast teveel gevraagd

 • Egbert Visser

  Helaas is Zaanstad een hele kinderachtige gemeente met dito ambtenaren !
  Wat is er in vredesnaam mis als iemand op zijn eigen erf iets bouwt wat het aanzicht verbeterd ?
  Ik heb een boom van de gemeente vlak bij m`n huis staan waar allerlei vogels in huizen die regelmatig mijn auto onderschijten.
  Je hoeft echt niet bij de gemeente aan te kloppen met het bonnetje van de wasserette dus zijn er twee oplossingen, de boom omzagen of een carport bouwen.
  Zo is het ook met de mensen die hun kliko`s – notabene eigendom van de gemeente – uit het zicht proberen te houden door ze achter een lage schutting te zetten.
  Waarom pakt de gemeente bewoners niet aan die van hun erf een klerezooi hebben gemaakt?
  Ik zie regelmatig (achter) erven met vervallen schuurtjes en schuttingen, stegertjes of verpauperde tuintjes.

 • Peut

  Mijn poort zit gelukkig op slot en dus valt er niks te zien of te meten.

 • R. Langenberg

  Ik denk dat het beter is om de bedrijfspanden aan te pakken waar boven wordt gewoond. Deze zo genaamde woningen voldoen niet aan het Bouwbesluit. Ook is er meestal geen vluchtweg. Hier is een gevaarzetting waar de gemeente hun aandacht en tijd aan moeten besteden.
  Rob

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *