Vandaag is shoarmazaak Yavuz aan de Touwslagersstraat 12 in Zaandam gesloten op last van locoburgemeester Harrie van der Laan. Afgelopen weekend was er een steekincident, waarbij vijf personen in het horecapand door de politie zijn aangehouden.

De sluiting is ook gevolg van eerdere incidenten. Volgens het persbericht van Zaanstad was dit al het derde incident in het afgelopen half jaar. In augustus kreeg de onderneming al een bestuurlijke waarschuwing vanwege een grote hoeveelheid sterke drank en in november werd een illegale tewerkstelling van een medewerker geconstateerd.

Het slachtoffer van de recente steekpartij was een 27-jarige Zaandammer. De verdachten zijn een 30-jarige zonder bekende woon- of verblijfplaats en vier Zaandammers: twee van 28, een van 23 en een van 18 jaar.


UPDATE: De zaak is volgens het persbericht van Zaanstad gevestigd aan de Zuiddijk – aan de voorkant van hetzelfde pand zit Bar-Café 21 aan de Zuiddijk 67. Volgens de exploitanten van het café hebben beide zaken niets met elkaar te maken, Yavuz is volgens hen een zelfstandige onderneming. Onze excuses voor de eerdere berichtgeving waarin gesteld werd dat Yavuz aan de Zuiddijk zat op de plek van Café 21. Zaanstad: “Formeel zit Yavuz aan Zuiddijk 67, in het souterrain onder het Bar-café 21, dat zijn inderdaad twee losse zaken. Yavuz gebruikt als ingang de garagedeur aan de achterzijde aan de Touwslagersstraat, die garagedeur heeft niet een eigen huisnummer en is náást Touwslagersstraat 12 (dat is een woning).”


Direct na het steekincident is het pand door de politie gesloten voor sporenonderzoek. Vandaag besloot locoburgemeester Harrie van der Laan tot sluiting. Het pand blijft naar verwachting tenminste tussen de twee en vier weken gesloten, afhankelijk van de uitkomsten van het politieonderzoek.

De garagedeur (ingang Shoarmazaak) afgesloten (foto: Zaanstad)

Door Piet Bakker, bronnen: eerder nieuws op De Orkaan en persbericht Zaanstad. Afbeelding helemaal boven: achterzijde van café tijdens de politieactie vanwege de steekpartij (Michel Schermer), onder: achterzijde Google Streetview, daaronder foto van Zaanstad.