Sluiting drugspand Wormerveer bij Raad van State

De Raad van State buigt zich donderdag over de sluiting van een woning aan de Kerkstraat in Wormerveer die burgemeester Hamming voor 3 maanden wil dicht houden na de vondst van drugs.

De zaak speel al sinds de zomer van dit jaar. Bezwaarprocedures bij Zaanstad en de rechtbank Noord-Holland hadden geen succes waardoor de zaak nu bij de Raad van State ligt.

Na de constatering dat er drugs gevonden waren werd de sluiting (“Last onder bestuursdwang sluiting woning”) van 3 maanden aangekondigd. Daartegen werd beroep aangetekend bij de gemeente, op 14 augustus vond daar een zitting over plaats, een maand later werd het beroep van de hand gewezen.

Tegen die afwijzing werd beroep aangetekend bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Noord-Holland die op 6 november dat beroep ongegrond verklaarde. Tegen deze beslissing is hoger beroep aangetekend. Bij de Raad van State wordt – hangende dat hoger beroep – nu gevraagd om een voorlopige voorziening te treffen zodat het pand niet gesloten wordt.

De gemeente laat via de woordvoerder van burgemeester Hamming weten nu nog niet bekend te maken wat er in de woning is aangetroffen, behalve dat het inderdaad een sluiting betreft na een geconstateerde overtreding van de Opiumwet: “Dat krijgen we te horen van de politie en maken we pas bekend als de woning daadwerkelijk gesloten wordt.”

De zaak dient op donderdag 21 november om 11:30 uur in Den Haag.


Bronnen: informatie van Gemeente Zaanstad en Raad van State over deze zaak, toelichting woordvoerder burgemeester, kadaster, Google Streetview (foto)

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *