Snel vergunning Witte Olifant? (vergunning verleend, t/m 25/4 bezwaar mogelijk)

De kopers van woningen in het complex Mooij Wonen hebben van projectontwikkelaar Frisoplan te horen gekregen dat eind april de definitieve omgevingsvergunning voor de bouw verleend kan worden.

UPDATE: de vergunning is 15 maart verleend, tot en met woensdag 25 april 2018 kan bezwaar worden ingediend.

Omdat de gemeente niet op tijd de vergunning rond had, werden de koopcontracten per 31 december 2017 ontbonden. Later is de geldigheidsduur met drie maanden verlengd. Drie kopers hebben zich inmiddels teruggetrokken.

De vergunning voor De Witte Olifant, de voormalige Mooij verffabriek, werd niet op tijd heeft geregeld. Ontwikkelaar Frisoplan zei daar eerder tegen De Orkaan over: “Zaanstad heeft niet op z’n snelst gewerkt. Ik heb dit ook nog nooit meegemaakt. Voor de kopers is het vreselijk.” Gerbrand Klop, eigenaar van het oude complex, zei:

“de gemeente heeft geen actie ondernomen. Ze hebben het laten liggen, en de procedure niet op tijd afgehandeld. Het is groot schandaal.”

André Giezen, projectcoördinator bij Frisoplan schrijft nu aan de bewoners dat de zienswijze van Touwen, de overbuurman van het complex van negen kadewoningen en twaalf appartementen, lastig was:

“Een ingewikkelde materie waarbij diverse adviseurs en overheidsinstanties bij betrokken zijn, zoals de Gemeente zelf en de Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland.

Maar, we liggen op koers. Deze week worden de puntjes op de ‘i’ gezet, waarna officieel besluitvorming door de gemeente plaats vindt. Concreet betekent dit dat bij positieve besluitvorming – waar wij vanuit gaan – de vergunning zal worden afgegeven.”

Als het besluit van B&W genomen wordt, ligt de vergunning 6 weken ter inzage. Belanghebbenden kunnen bezwaar aantekenen. Als er geen bezwaren zijn, is de vergunning op 30 april binnen. Maar, zo schrijft de projectontwikkelaar: “u begrijpt dat wij helaas geen invloed hebben op eventuele bezwaarmakers.”

Afbeelding van de website van Nunc, de architect van Mooij Wonen.

Deel dit artikel:

6 reacties op Snel vergunning Witte Olifant? (vergunning verleend, t/m 25/4 bezwaar mogelijk)

 1. ron bouw schreef:

  Oud nieuws ; Orkaan, dit bericht hebben de kopers al op 22 februari ontvangen, jullie lijken de gemeente Zaanstad wel te worden, deze is ook nl zeer zeer traag.
  Publiceer alleen actueel nieuws en geen nieuws van 2,5 week geleden.

  Overigens snap ik jullie berichtgeving trouwens ook niet, maanden hoor ik jullie er niet over en ineens dit?

  • De Orkaan schreef:

   Ideetje Ron: begin je eigen site. Dan hoeft je hier ook niet meer zo bijdehand te doen. Daar mag je dan helemaal zelf bepalen wat je publiceert en wat niet.

 2. Ivar Bron schreef:

  Donald Trump verkozen tot 45ste president van de VS!!
  De Republikein haalde meer dan 270 kiesmannen binnen en kan daardoor niet meer achterhaald worden…

 3. Ron Bouw schreef:

  Kritiek en anti vvd meningen publiceren ze niet, ik doe niet bijdehand ben alleen realitisch, het is toch oud nieuws en geef antwoord op de vraagstelling, doe je niet.
  Erg gauw op jullie teentjes getrapt.

 4. ikkeook schreef:

  Goede link , met dank.
  Hieruit wordt weer eens overduidelijk dat de Gem Zstad zijn kont uit alle verantwoordelijkheden draait en daarbij zijn zorgplicht verzaakt en dat gewoon afwentelt op de burger.

  Zoek het maar uit met een factsheet!! Ik wens de bewoners veel succes.

Hier vind je onze regels

Reageren? Ja, graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *