Snel vergunning Witte Olifant? (vergunning verleend, t/m 25/4 bezwaar mogelijk)

De kopers van woningen in het complex Mooij Wonen hebben van projectontwikkelaar Frisoplan te horen gekregen dat eind april de definitieve omgevingsvergunning voor de bouw verleend kan worden.

UPDATE: de vergunning is 15 maart verleend, tot en met woensdag 25 april 2018 kan bezwaar worden ingediend.

Omdat de gemeente niet op tijd de vergunning rond had, werden de koopcontracten per 31 december 2017 ontbonden. Later is de geldigheidsduur met drie maanden verlengd. Drie kopers hebben zich inmiddels teruggetrokken.

De vergunning voor De Witte Olifant, de voormalige Mooij verffabriek, werd niet op tijd heeft geregeld. Ontwikkelaar Frisoplan zei daar eerder tegen De Orkaan over: “Zaanstad heeft niet op z’n snelst gewerkt. Ik heb dit ook nog nooit meegemaakt. Voor de kopers is het vreselijk.” Gerbrand Klop, eigenaar van het oude complex, zei:

“de gemeente heeft geen actie ondernomen. Ze hebben het laten liggen, en de procedure niet op tijd afgehandeld. Het is groot schandaal.”

André Giezen, projectcoördinator bij Frisoplan schrijft nu aan de bewoners dat de zienswijze van Touwen, de overbuurman van het complex van negen kadewoningen en twaalf appartementen, lastig was:

“Een ingewikkelde materie waarbij diverse adviseurs en overheidsinstanties bij betrokken zijn, zoals de Gemeente zelf en de Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland.

Maar, we liggen op koers. Deze week worden de puntjes op de ‘i’ gezet, waarna officieel besluitvorming door de gemeente plaats vindt. Concreet betekent dit dat bij positieve besluitvorming – waar wij vanuit gaan – de vergunning zal worden afgegeven.”

Als het besluit van B&W genomen wordt, ligt de vergunning 6 weken ter inzage. Belanghebbenden kunnen bezwaar aantekenen. Als er geen bezwaren zijn, is de vergunning op 30 april binnen. Maar, zo schrijft de projectontwikkelaar: “u begrijpt dat wij helaas geen invloed hebben op eventuele bezwaarmakers.”

Afbeelding van de website van Nunc, de architect van Mooij Wonen.

Deel dit artikel:

6 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *