SP stelt vragen over House of Food

De SP wil van B&W van Zaanstad weten wie tegenwoordig alle activiteiten van het House of Food financiert. Na het debacle van de verdampte subsidie van €2,1 miljoen (€ 300.000 daarvan van Zaanstad) is de partij benieuwd of de gemeente zich opnieuw financieel garant heeft gesteld.

House of Food (onderdeel van First in Food) organiseert seminars, kookcolleges, workshops en cursussen op het gebied van foodfotografie, buitenlands koken, koken met kennis, de gezonde broodtrommel en vakantie-koken voor kinderen. Ook worden er foodfilms vertoond. De financiering van dit alles is vooralsnog onduidelijk.

De gemeente stak al eerder € 250.000 in het project dat nauwelijks concrete resultaten opleverde en later nog eens € 50.000 om het faillisement van Food of Food te voorkomen.

De SP wil weten hoeveel er precies door de gemeente Zaanstad aan werd House of Food uitgegeven en hoe Zaanstad toezicht op het uitgeven van de subsidies door House of Food heeft gehouden.

Ook wil de partij weten of de financiële problemen bij House of Food ooit gemeld werden, welke stappen er toen zijn ondernomen, of Zaanstad ooit subsidies heeft teruggevraagd en of men achteraf de doelmatigheid van verstrekte gelden doelmatig vond?

Doorstart
En heeft de gemeente na de doorstart van House of Food opnieuw subsidie verstrekken? En wat moet het project nu eigenlijk opbrengen? Wat gaat het college doen als er opnieuw nieuwe financiële problemen opdoemen?

Daarnaast wil de SP weten of er opnieuw Zaanse bedrijven geld in House of Food hebben gestoken. Eerder stelde de SP-Statenfractie vragen over de affaire, er was namelijk ook een grote provinciale subsidie naar House of Food gegaan.

De aanleiding voor de vragen is het onderzoek van De Orkaan naar de verdampte subsidie van 2,1 miljoen geweest.

(Op de foto voorzitter Henry Meijdam en wethouder Barbara Visser tijdens de opening van House of Food in 2010.)

 

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *