Speelplaats IKC Overtuinen (Et Buut / Westerkim) deze maand ingericht

Na zeer veel vertraging en een bouwstop na een conflict met de aannemer kwam IKC Overtuinen (Et Buut / Westerkim) er dan toch in het begin van dit jaar.

Met opstartproblemen. Er was parkeeroverlast in de buurt en de speelplaats voor de kinderen was ook nog minimaal ingericht. Nog steeds. Maar daar komt verandering in. Deze maand zelfs nog.

Westerkim en Et Buut hebben samen zo’n 800 leerlingen die wel een betegelde speelplaats hebben, maar waar de meeste voorzieningen nog ontbreken. Een van ouders: “geen glijbaan, klimrek, zandbak, schommel of verstopplekjes. Er is geen schaduw voor als het heel zonnig is.”

De Medezeggenschapsraad (MR) van Et Buut en de Westerkim hebben al meerdere keren vragen gesteld, maar het zou liggen aan levertijden, de gemeente en geld. Speeltoestellen waren aangekondigd in de mei-vakantie, toen in de zomer en nu in de herfstvakantie. Een ouder schreef De Orkaan:

“Kinderen hebben weinig buitenspeeltijd omdat het plein wel erg klein is voor de 800 kinderen die op die school zitten. En de buitenspeeltijd die ze hebben is dan ook nog heel erg beperkt doordat er niets te spelen valt. Ik vind dit erg armoedig en echt een schande. Hoe lang gaat dit nog duren?”

De woordvoerder van onderwijs-wethouder Natasja Groothuismink (ROSA) bevestigt dat er problemen met de levertijden zijn, maar heeft ook goed nieuws:

“Op korte termijn wordt er een grote zandbak met een klimtoestel geplaatst. Alle materialen zijn geruime tijd geleden besteld, maar de levertijd van een aantal materialen is vertraagd, waardoor dit nog niet kon worden aangelegd. Ons is toegezegd dat alles in september geleverd kan worden.

Verder zal er komend plantseizoen november-maart nog extra groen worden aangebracht.

Het grote speeldek dat is gepland op de parkeergarage wordt in een volgende fase opgeleverd, afhankelijk van de voortgang van de woningbouw in de Mauritsbuurt”.

Nu: vooral tegels (foto: De Orkaan)
Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *