Speeltuinvereniging Blok werkt aan overname speeltuin

Het gebouw van speeltuinvereniging het Blok in Krommenie staat op de lijst van panden die Zaanstad op termijn wil afstoten, omdat die geen of te weinig geld opleveren.

Volgens voorzitter Martin Luten voert het bestuur overleg met de gemeente en een aantal gemeenteraadsleden om het gebouw over te nemen en zelfstandig voort te zetten.

Het gaat om de oude ‘school met den Bijbel’ aan de Dr. Kuyperkade die nu een centrum is voor tal van ‘bruisende aktiviteiten voor iedereen tussen 1 en 88 jaar’ voor buurtbewoners en overige Krommenieërs.

Het Blok en Krommeniedijk zijn nog de enige locaties in Krommenie met een echte buitenspeeltuin en een verenigingsgebouw. Vrijwilligers en sponsors houden de speeltuin op het Blok draaiende en organiseren een groot aantal vaste activiteiten door de week en de maand heen (biljaren, klaverjassen, bejaardengymnastiek, creatieve activiteiten, darten, breien, bakvoetbaal) en eenmalige evenementen.

De speeltuinvereniging is in 1945 opgericht.

Op de foto linksboven staat Dirk Hakvoort die oude kranten inzamelde ten bate van de speeltuin. Dit heeft hij ca. 45 jaar volgehouden. Al die jaren zag men “ome Dirk” door weer en wind gaan met zijn bakfiets is te lezen op de website van Het Blok. 

Een bijdrage van Jaap de Jong.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *