Spookgebruik bij HVC in Wormer

‘Er is een nieuwe lediging geregistreerd’ wordt in de HVC-app vermeld. Een lediging in de restafvalcontainer kost € 2,19. De melding is vreemd omdat de bewoner uit Wormer op dat moment aan tafel zit te eten. De afvalpas ligt op de balie in het zicht. 

Nog vager wordt het als daaropvolgend nog achttien keer gemeld wordt dat er geledigd wordt. Oei… 19 keer € 2,19 is € 41,61. Is hier sprake van een zeer vlijtig vuilnisspook of is er een storing? 

We bellen HVC, maar woordvoering neemt niet op. Bij de klantenservice mogen ze, heel geheimzinnig, niets zeggen. 

UPDATE: Spookgebruik bij HVC was software-‘bug’

Deel dit artikel:

7 reacties

 • Nico Wals

  Is gisteren inderdaad bij mij ook 3 x gebeurd terwijl ik niks deed

 • Heb mij laten vertellen dat die pasjes in een oogwenk gekopieerd kunnen worden. net zo makkelijk als het kopiëren van je autosleutels met startblokkering.

  • Michel schermer

   Dat is heel simpel, maar normaal gesproken kopieer je alleen de pas van de pashouder. Dus op zich kan dat geen kwaad, tenzij je dit bij een onbetrouwbaar iemand doet.

 • Carolien Hoogenhout

  wacht ff, dus elke keer als ik rotzooi van anderen rondom de container met mn pas in de bak gooi, betaal ik ervoor?
  Dan laat ik de troep voortaan maar liggen.

 • D. de Jong

  Is de afvalstoffenheffing in de gemeente Wormer dan ook een stuk lager dan in bijvoorbeeld Zaanstad?

 • Ton Visser

  Naar aanleiding van het lezen van deze storing heb ik HVC gevraagd hoe zij mensen die geen mobiele telefoon hebben op de hoogte gehouden kunnen worden hoe vaak zij de ondergrondse container gebruikt hebben. Antwoord, niet dus, daar gaan zij niet aan beginnen, die mensen worden daarvoor door HVC verwezen naar de gemeente. Navraag bij de Gemeente Wormerland heeft nog geen reactie opgeleverd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *